Szaniszló Hajnalka | 2019.09.20. 11:20
Zene, sport, gasztró – hétvégén is tele a Balaton programokkal
Vörösek, sárgák, rozsdabarnák és még zöldek is. Szívet és lelket (is) melengető napsütés, amely arra csábít, hogy az utolsó szép őszi napokat is a szabadban töltsük a Balatonnál, vagy épp keressünk egy hangulatos szüreti mulatságot és egy pohár jó bor társaságában sütkérezzünk a lemenő nap fényében.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK:

Két napon át vár a Bor.Zene.Zala pénteken és szombaton. A zalai borvidék egykori rangjának helyreállítása az egyik fő célja a zalai borászok összefogásával szeptemberben először tartandó fesztiválnak, amelyen a borok mellett a népies ihletésű zenéé lesz a főszerep.

A magyar építőipari vállalkozások legnagyobb vitorlás sportszakmai eseménye. Vitorlázás, utánpótlás támogatás, csapatépítés. 2019-ben már a 14. alkalommal kerül megrendezésre: Szeptemberfeszt EVK Balatonfüreden.

ÉVK 2018 LA DOLCE VITA

Szépen gyűlnek a jelentkezők az idei szeptember 20-i SZEPTEMBERFEST ÉVK-ra! A Nautic 307RUN hajók pedig már el is fogytak, de van még hajó, sőt jöhettek saját hajóval is! Azonban a Balatonfüredi Yacht Club csodás kikötője a teljes magyar építőipari cégeket sajnos nem tudja vendégül látni! Ha még nem tettétek meg jelentkezzetek, hogy le ne maradjatok az év legnagyobb szakági regattájáról! #építőkvitorláskupája2019 #évk #happysailing #byc #utánpótlástámogtás #szeptemberfest

Közzétette: Építők Vitorlás Kupája – 2019. július 30., kedd

 

Könyv, mese és színház: ez a Papírszínház, ami az óvodás korosztály részére kínál jó programot és kézműves foglalkozást a siófoki BRTK könyvtár gyermekrészlegén. Mesélés közben kérik meg a gyerekeket, hogy kiabálják velük együtt a varázsigét, a mesét követően pedig elkészíthetik a történetben szereplő eszközöket: kartonból cilindert, varázspálcát, hurkapálcákra állatfigurákat ragaszthatnak, amelyeket aztán elővarázsolhatnak.

Fotó: hogyanmondjamelneked.hu/Both Gabi

A háromsorozatos bérletsorozat első előadásán Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös produkciója a Libikóka tekinthető meg.

Őszi csillagászkodásra várnak minden érdeklődőt a Fonyódi Múzeum kertjében. A bolygók, csillagok, távoli galaxisok világát ősidők óta csodáljuk, kutatjuk. Napjainkban a tudományos projektek mellett a nagyközönség számára is egyre inkább betekintés nyerhető az univerzum titkaiba előadások, csillagászati bemutatók alkalmával. A fonyódi program a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület lelkes önkénteseivel valósul meg.

Fotó: Pixabay

Filmvetítés, koncert és kincskereső játék a Kálmán Imre Emlékházban, a Kulturális Örökség Napja alkalmából.

Tovább a nagy sikerű Nő című lemez által megkezdett úton, Palya Bea folytatta az önmaga által teremtett hagyományt: mindannyiunkról énekel, miközben önmaga kérdéseit boncolgatja; mindenkitől kérdez, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket.

SZOMBAT:
Negyedik alkalommal szervezik meg Cserszegtomajon a terepfutóversenyt szeptember 21-én. Dombokon át hatod-, harmad-, félmaraton, váltó és „Az első kör”! Egyéni futók és váltócsapatok részére.

Húzzuk fel a nyúlcipőt és szaladjunk együtt a családdal a Zalakaros – Kis-Balaton Futóversenyen! Ez lesz a Zobori Kids’Run családi- és gyermekfutóverseny.

Zalakaroson kutyás futás is lesz: Először szerveznek kutyás futóversenyt Zalakaroson, menj és sportolj négylábú barátoddal a zalai üdülővárosban!

Fantasztikus hír a Balaton és a Pilates szerelmeseinek! Flow Pilates & Brunch programsorozat Balatonfüreden a Yacht kikötőben PilatEszter és a Raum együttműködésében.

A Siófok Aktívan kampány keretében lehetőség van bárki számára, hogy evezzen a Sió-csatorna belvárosi szakaszán.

Tekerj te is Siófokról a ságvári Marjád-szőlőhegyre, ahol a Kecskés Szilárd és Fia Pincészet látja vendégül a túra résztvevőit!

Hagyományos futónap a Balatonszemesen, a Berzsenyi utcai strandnál, ahol a legszebb a panoráma. Csodálatos kilátás a Balatonon úszó hattyúkra, kacsákra, az északi part hegyeire és Badacsonyra. A verseny útvonalát úgy jelölték ki, hogy annyira közel hozzuk a Balatont, amennyire csak lehet.

Szombaton IV. RetróVasak Találkozó Tapolcán!

Fotó: www.pixabay.com

Családi fesztivál, így a legkisebbek sem unatkoznak. Egyedi dalok, mesés hangszerelés, mesteri hangzás, gitár, népi hangszerek, furulya, hegedű, ének, minden megtalálható egy koncert alatt a zenekar műsorában. Garantáljuk, nem csak a gyermekek fognak jól szórakozni. A Kifli Zenekar és Tibus Bohóc a Zalaszabarban működő Holnapocska Tábor kiemelt támogatói, hiszen nem csak a tábordalunkat készítették el, hanem minden jeles eseményünkön velünk vannak.

A Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont káposztás ételek főzőversenyére várja az érdeklődőket szeptember 21-én! Tavaly a morcos időjárás ellenére pompás volt a rendezvény, elképesztő, akár éttermi minőségű csodás ételek készültek és még a hangulat is jó volt.

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából ingyenes városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével. Az ingyenes gyalogos városnézés keretében Kruppa-Jakab Éva szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.
A 10.30-kor az Óváros térről induló séta során a Várnegyeddel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Tökéletes alkalom a helyi éttermek kínálatának megismerésére a gyenesi gasztrotúra, azaz a Gyenesi Íz-Lelő. A Nyitott Balaton őszi rendezvénysorozat keretein belül több helyi, de más-más hangulatú és kínálatú vendéglátóhely különleges menüvel és finom italokkal várja ismét a vendégeket.

Tengernyi program a gyerkőcöknek két napon át, a XVI. Mesefesztiválon, a Kabóca Bábszínházban, Veszprémben.

Zsinagóga bejárás és városi séta, a Zsidó Kiválóságok Háza megtekintése autentikus vezetővel. Ismerd meg a zsidó örökséget és éld át hagyomány és tudomány találkozását az újra pezsgő felső városrészben. A felújított régi zsinagógából indulva bejárhatod egy klasszikus vidéki zsidó közösség hétköznapjainak útvonalát. Autentikus kalauz vezet végig az épületen: a füredi zsidó hitközség utolsó vezetőjének fia, akivel becserkészheted a rituális fürdő, a rituális metsző háza, valamint a felekezeti iskola hűlt helyét, miközben megismerkedsz a zsidó étkezési, istentiszteleti, családi, házaséleti, tisztálkodási és temetkezési szokásokkal.

Bagossy koncert lesz Magyarország egyik legszebb helyén.

VASÁRNAP:
A Romantikus Reformkori Fesztivál alkalmából várnak minden borkedvelőt egy, négytételes, kötetlen, jó hangulatú borkóstolóra. A borkóstolón való részvétel regisztrációhoz kötött, részletek az esemény közösségi oldalán találhatóak.

Két legendás zenekar egy napon lép fel Sármelléken. Az idén 40 éves Karthago együttes és az idén 50 éves P.Mobil lesznek a fő fellépői a rendezvénynek.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR:
Festői környezetben vár ránk az őszi zalai futóverseny, ahol idén először külön kutyás futást is szerveznek. Ez lesz a IV. Intersport Zalakaros-Kis-Balaton futóverseny.

A Romantikus Reformkor Fesztivál programjai ismét időutazásra invitálnak bennünket Balatonfüreden. Részletek itt.

Fotó: az esemény közösségi oldala

Szeptember 21-22-én Balatonfüreden, a Vaszary Galériában lesznek láthatók a koronázási jelvények és a magyar Szent Korona.

Vidám szüreti program, egy kis móka a szőlőhegyen: szüretelés, darálás, mustkészítés, eszem-iszom, hangulatos bográcsozás, napzáró wellness pihenéssel egybekötve vár ránk a Hotel Zenitben!

Modern és hagyományos street food ételek, gyermekprogramok, koncertek várnak ránk ezen az őszi hétvégén Keszthelyen, ez lesz a Street Food and Food Truck Weekend.

Fotó: Food Truck Show Hungary hivatalos sajtófotó

A Míves portékák hétvégéje a kézműves portékák, termékek bemutatójára épül. Helyi és környékbeli termelők nyalánkságait kóstolhatják, de akár egyedi ajándékokkal is meglephetik magukat az érdeklődők.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nytókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva