viharjelzés: Siófoknál 0
21°
27° 19°
DNY
3 km/h
2018.09.23. 10:00
Őszi megújítások a tóparti házakban
A Balaton-parti házakban már csak a nyár emlékei maradtak, de ebben a kellemes őszi napsütésben még érdemes ellátogatni a nyaralókba hétvégenként. Most talán több időnk is van egy-egy tervezett átalakítást, felújítást megejteni.

 

Eklektikus stílus, visszaköszönő színek

A nyaralókat, hétvégi házakat általában a régi megunt bútorokkal töltik meg, így sokszor zűrzavaros színkavalkád is várhatja a pihenni vágyókat. Pedig csak néhány remek ötlet és kis ügyesség kell, hogy kellemesen érezze magát a tulajdonos és a vendég is. A fehérre festett fal, a szép tágas ablakok, ragyogó fényt engednek be a helyiségbe, a sárga és narancs színek pedig visszaköszönnek az ajtó és szekrény hasonló árnyaltúra festett színeiben. A sárga kiegészítők még világosabbá teszik a teret. A sötét fapadló még jobban kihangsúlyozza ezeket a vidám színeket, és az ajtó kék árnyalata megismétlődik a falon levő képkereten.

Vissza a gyökerekhez – természetazonos anyagok

Bár a fa, kő és márvány felületek sosem tűntek el nyomtalanul a lakásokból, az elmúlt évek fenntarthatósági törekvései nyomán vett új lendületet a természetazonos anyaghasználat, a kézműves kultúra és az antik bútorok renoválása. A tudatos vásárlói bázis körében egyre növekvő igény mutatkozik olyan design megoldásokra, melyekkel harmonikus és autentikus élettereket teremthetnek maguk körül. Az antik bútorok óvása és felújítása mellett előtérbe kerültek azok a technológiák, melyek a természetben kifejlődött és megtalálható megoldásokat ültetik műszaki, ipari környezetbe, így biztosítva tartós és környezettudatos megoldásokat. Az elmúlt évek tendenciáinak ismeretében biztos, hogy nem múló szeszélyről van szó, ez a trend a következő években is meghatározó irányvonala lesz az enteriőr design fókuszterületeinek.

Apartman kis luxussal

A harmonikus környezethez hozzátartozik a kényelem, a megfelelő komfortérzet kialakítása, a lelki közérzet biztosítása. A tapéta sötét mintái harmonizálnak a kis étkezősarok hangulatához, ahol viszont a fehér bútorok és kiegészítők dominálnak. A padló világos színe visszaköszön a kanapé színéhez, amit a sárga díszpárnák és kiegészítők tesznek különlegessé.

Sötét színekkel is otthonosan

A feketével mellélőni nem lehet: idén ez a bölcsesség nem csak a ruhatárra, hanem lakberendezésre is igaz. Bár az apróbb részletekben eddig is képviseltették magukat a sötét tónusok, az utóbbi időben a nagyobb léptékű bútorokon és falfelületeken is visszaköszön ez a titokzatos mélységet adó árnyalat. Sokáig uralta a köztudatot a feltételezés, miszerint a fekete szín optikailag szűkíti a teret. Az elmúlt év megoldásai viszont megmutatták, hogy a megfelelő – tervezői segítséggel kiválasztott – világos színekkel és fényekkel olyan kontrasztot érhetsz el, amely nemcsak tágas hatást kelt, hanem egyszerre elegáns és otthonos.

Fotók: pixabay.com
Összeállította: Bólyi Alexandra

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva