likeBalaton.hu | 2020.06.15. 10:00
Postakocsijárat indul a fenékpusztai Kiskastélyba
Korhű szabadidőközpontként születik újjá a Festeticsek fénykorát megidéző fenékpusztai majorság, ahol a kiállítások mellett piknikhely és fényképész stúdió is várja a látogatókat!

A jövő év végére készül el a fenékpusztai Kiskastély földszintjén a Festetics ménest és lótartást bemutató kiállítás, az emeleten pedig múzeumpedagógiai foglalkoztató kap majd helyet.
A felújított kancaistálló egyik részében a hagyományos lótartás rejtelmeibe pillanthatnak be a látogatók, míg az istálló másik részében egy többfunkciós közösségi tér kerül kialakításra, ahol rendezvények, időszaki kiállítások kapnak helyet.
A fejlesztés eredményeként az épületegyüttes déli udvarában kipróbálhatjuk, milyen volt egy kerti piknik a Festeticsek korában, a főúri szabadidőparkban még egy „fényképész stúdió” is helyet kap.
A majorság területén lévő kávézóban lehetőség nyílik majd különböző piknikkosarak megvásárlására, a helyi termékeket pedig a látogatható elfogyaszthatja a park területén.

Fenyves allé, Fotó: Keszey Ágnes

A helyszín kiemelt attrakciója lesz a menetrendszerűen induló korhű postakocsi járat, mely a keszthelyi Festetics-kastély parkjából indul, és a Fenyves allén keresztül érkezik a fenékpusztai ménesbe.
Mi már kipróbáltuk, milyen érzés egy postakocsival bejárni Keszthelyt, kattints ide, és olvasd el beszámolónkat!

A beruházásra összesen 1,364 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva