Horváth Gábor / veol.hu | 2021.01.05. 12:00
Privát Ultrabalaton sikerrel indult az újév Csipi számára
Az ultrafutó szombaton indult Balatonfüredről és 31 óra 30 perc alatt ért célba vasárnap.

Takács Krisztián második alkalommal is sikeresen teljesítette a Balaton-kör 221 kilométer hosszú távját a Privát Ultrabalaton elnevezésű futósorozat keretein belül. A sorozat szervezőinek tájékoztatása szerint az ultrafutó 31 óra 30 perc alatt ért célba vasárnap.

A győztes útja az Ultrabalatonon

Takács Krisztián „Csipi” szombaton reggel rajtolt el Balatonfüredről és az északi parton nyugati, a délin keleti irányba haladva futotta körbe a tavat, segítő nélkül teljesítette az Ultrabalaton távját. A kiváló ultrafutónak ez már a második ilyen köre volt, tavaly májusban – a sorozat történetében elsőként – is sikeres, segítő nélküli kísérletet hajtott végre Balatonfüred és Balatonfüred között. Akkor valamivel 30 óra alatt ért célba.

Mindent tudni akarsz a Balaton körüli futásról? Itt tudsz keresgélni vonatkozó tartalmakat.

Fotó: NN Ultrabalaton Facebook

A Privát Ultrabalaton története

Idén tavasszal hívták életre, a sorozat létrejöttét kényszerűség szülte, ugyanis a koronavírus-járvány miatt számos megmérettetést töröltek vagy halasztottak későbbre a futóknál. Így járt a rendkívül népszerű Ultrabalaton is, amely tavaszról őszre került. Sokan nem akartak fél évet várni kedvenc viadalukra, így a rendezőség úgy döntött, hogy szervezett formában, de egyénileg is megszervezi a Balaton-kerülést.

A sorozat 2021-ben is folytatódik, az első futó Takács Krisztián volt, őt január 16-án Gyöngyösi Róbert követi majd. A megmérettetés rekordját jelenleg Bódis Tamás tartja, a kiváló ultrafutó 19 óra 9 perces (űr)idővel ért célba júniusban. Nagy riválisa, Csécsei Zoltán 19 óra 25 perc alatt futotta körbe a Balatont. A 2020-as évben egyébként összesen heten teljesítették a kihívást, amelyet néhányan feladni kényszerültek, mások pedig a járványhelyzet hozta korlátozások miatt elhalasztották futásukat. Az idei esztendőben Takács Krisztiánon kívül eddig összesen tizenketten jelentkeztek a Privát Ultrabalaton teljesítésére – adta hírül a veol.hu.

 

Nyitókép: NN Ultrabalaton Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva