likeBalaton.hu | 2020.05.22. 10:41
Raiffeisen Nagydíj néven rendezik meg az 52. Kékszalagot
A szövetség elnöke szerint elképzelhető, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért 681 hajós rekordot. 

Bár Európa leghosszabb és a Balaton legnagyobb vitorlásversenyének időpontja a hagyomány szerint mindig azon júliusi napokra esik, amelyek legközelebb esnek a teliholdhoz, idén a koronavírus járvány ezt felülírta. Új időpontban, 2020. július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

– Remélem, hogy a hatósági korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával minél jobban megjön majd a vitorlázók kedve a versenyzésre – mondta Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

Bővebben is nyilatkozott a likeBalatonnak Kollár Lajos a lehetséges dátummal kapcsolatban, itt elolvashatod!

Szerinte a vitorlázás egészségügyi szempontból teljesen biztonságos, hiszen a résztvevők a rajtot követően szétoszlanak a vízen. Az elnök szerint az sem lehetetlen, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért 681 hajós rekordot.

Az elmúlt években a verseny hangsúlyos részei voltak a parti kísérőrendezvények, idén ezeken a területeken várhatóan korlátozásokra kell számítani az egészségügyi előírások miatt, az elsődleges szempont a verseny megrendezése és a versenyzők biztonsága. Az érdeklődők a versenyt idén is az M4 Sport élő közvetítésében és MVSZ saját kommunikációs felületein követhetik majd figyelemmel.

Közzétette: Kékszalag – 2019. július 21., vasárnap

A 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj a megszokott útvonalon halad majd, azaz a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred távot kell 48 óra alatt teljesítenie a versenyzőknek.

2019-ben 561 hajó állt rajhoz, amelyből a rendkívül gyenge szélben végül 269 futott be a limitidő alatt. A versenyt a Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django katamarán nyerte, amely 15 óra 37 perc alatt teljesítette a távot.

Nyitókép: Kékszalag 2018/ MTI Jánossy Gergely

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva