likeBalaton.hu | 2020.07.28. 14:00
Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is a Lidl Balaton-átúszás rajtjánál
Pályacsúcsra készülnek a válogatott hosszútáv úszók: szinte a teljes magyar nyíltvízi úszóválogatott rajthoz áll a Lidl Balaton-átúszáson. További érdekességekkel jövünk a cikkben a hétvége legnagyobb eseményéről!

A járványhelyzet miatt az élversenyzőknek is ez lesz az év első szabad vízi versenye. Legjobbjaink hat hét kényszerpihenő után csak április végén folytathatták felkészülésüket, így most igazán motiváltan vágnak neki az 5,2 km-es távnak.

– Nekem a Balaton többet jelent, mint a többi úszónak, hiszen nagyszüleim Balatonfűzfőn élnek, én ott tanultam meg úszni, most is ott edzek. Tavaly Balatonfüreden sikerült Világkupát nyernem, szóval nekem a Balaton minden. Jelenleg számomra ez az év nyíltvízi versenye, ezért nem titkolt célunk Pap Márk pályacsúcsának megdöntése. Ehhez persze az is kell, hogy a szél is velünk legyen és akkor egy jó úszással összejöhet a pályacsúcs – mondta Rasovszky Kristóf világ- és Európa bajnok nyíltvízi úszónk.

Fotó: Lidl Balaton-átúszás hivatalos sajtófotó

Kristóf az amatőr sportolóknak is ajánlja a Lidl Balaton-átúszást:
– Ez a verseny ideális arra, hogy bárki kipróbálja milyen nyílt vízen úszni. Az úszófolyosóban álló vitorlások biztonságot adnak, nem lehet eltévedni és aki elfárad, ki is kapaszkodhat egy kis pihenőre – mondta a sportoló.

Tudj meg mindent azt idei Balaton-átúszásról itt!

Olasz Anna világbajnoki 2. helyezett, Universiade győztes úszó így nyilatkozott a versenyről

– Nekem a Balaton szívem csücske. Szeretném kiélvezni a szabad vízben való úszást végre versenykörülmények között. Mivel nekem 25 km-en vannak a legjobb eredményeim, ez az 5 km számomra inkább sprint távnak számít. Ennek ellenére ha férfi válogatott társaim segítenek, van rá esély, hogy megdöntsem a fennálló női pályacsúcsot – tette hozzá az úszónő.

MTI/Kovács Tamás

Az augusztus 1-jei verseny nevezői között vannak hazánk színészei, művészei is

Bérczes Edit, világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok ultramaratoni futó
Bazsinka József, a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-díjas tubaművésze
Fehér Dániel, a Kolibri Színház színésze
Gurbán Béla, 66 éves úszó, aki eddig minden Balaton-átúszáson célba ért, most 38. alkalommal vág neki az 5,2 km-es távnak.

Az esemény hagyományos elemei nem változnak

A rajt Révfülöpön, a cél Balatonbogláron lesz és a táv 5.2km. Az úszók biztonságára a mintegy 130 vitorlásból, 7 kishajóból és 4 motorcsónakból álló úszófolyosó mellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei ügyelnek.

MTI/Varga György

2020. évi újdonság: Lidl Balaton-átúszás Féltáv

A 2.600 méteres rövidebb táv Balatonboglárról indul. A résztvevők beúsznak 1300 métert, majd visszafordulnak és azonos pályán érnek célba az átúszókkal.

A versenyre eddig több mint 5200 előregisztráció érkezett, közülük mintegy 600 úszó a 2600 m-es „féltávot” választotta.

 

Nyitókép: Lidl Balaton- átúszás hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva