likeBalaton.hu | 2020.05.28. 17:00
Rengetegen utaznak pihenni a pünkösdi hosszú hétvégén
Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti célok - közölte az online szállásfoglaló portál csütörtökön.

Mint írták, az idei pünkösd az első igazi hosszú hétvége, hiszen a húsvéti és a május elsejei pihenők alatt otthon maradtak az emberek. A korlátozásokat feloldó intézkedések óta, május 11. és 18. között viszont megduplázódott az oldalon leadott foglalások száma, és azóta is folyamatosan nő.

Szigetvári József, a Szállás.hu vezérigazgatója közölte: a pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások kétharmada 50 ezer forint alatti kategóriát képvisel, az átlagos foglalási érték 49 ezer forint, ami mintegy 9 százalékos emelkedés a tavalyihoz képest.

A legtelítettebb nap május 30-a, szombat lesz. A többség átlagosan 2 éjszakára utazik.

A foglalások mintegy kétharmada ellátás nélküli, 16 százaléka félpanziós, és 1 százalék alatti azok aránya, akik teljes ellátást vagy all inclusive szolgáltatást kértek.

Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula is ott van a legvonzóbb az úti célok között, de sokan utaznak Nyíregyházára, Hévízre, Hajdúszoboszlóra, Miskolctapolcára és Pécsre is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva