Unilife.hu | 2021.01.23. 17:12
Robbant-e idén a felvételi bomba? – Feladatok és eredmények a cikkben!
Ma több mint 75 ezer család izgult a középiskolai felvételi miatt, ahol a gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldania.

A középiskolai felvételi időszaka minden családot komoly kihívások elé állít, és nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is. A gyerek szorong, retteg, hogy hiába gyakorolt heteket, hónapokat (van, aki éveket), ha a felvételin leblokkol az izgalomtól és a legegyszerűbb feladatokat is elrontja, azzal csalódást okoz a környezetének.

De a szülő is ugyanúgy szorong, mert legszívesebben átvenné a gyerektől ezt a terhet, de nem teheti. Mindent megtett, amit lehetett: fizette a különtanárok hadát hónapokig, kényszerből ő is újra megtanulta felírni a szöveges egyenleteket, rémálmaiban is piros és fehér golyókat rakosgat egyik dobozból a másikba.

És most eljött a nap. De vajon robbant-e idén a bomba?

Úgy jött ki a gyerekek többsége a felvételiről, hogy az volt a feladatlapban, amire gyakorolt, vagy pedig a diákok váratlan típusú és nehézségű feladatokat kaptak és rengeteg család tombol elkeseredettségében?

Fotó: canva.com

 

Itt vannak a felvételi feladatok és a megoldások!

A 2020-ban létrejött UniLife felsőoktatási portál is kiemelten foglalkozik a középiskolai felvételivel, az alábbi cikkekre kattintva már most megtekinthetőek az egyes felvételi feladatsorok és a megoldások!

9. évfolyamba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás

9. évfolyamba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás

6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás

8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

Nyitókép: 123RF

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva