likeBalaton.hu | 2022.01.15. 20:42
Sokan gondolták, hogy engedély nélkül horgászhatnak a Balatonon
2021-ben 403 esetben tettek feljelentést a balatoni halőrök, a horgászokra kiszabott pénzbírság pedig 11,8 millió forint volt. A legtöbben engedély nélkül próbáltak horgászni.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrzési összesítése szerint növekvő trendet lehet látni a szabályszegések számában. (A 2020-ban kiugróan magas volt a balatoni horgászok által elkövetett szabályszegések száma, erről itt lehet olvasni.)

Így alakultak a szabályszegések:

Forrás: balatonihal.hu


2021-ben is sok munkája volt a balatoni halőröknek Fotó: balatonihal.hu

A horgászokra kiszabott pénzbírság pedig ezúttal 11,8 millió forint volt

A feljelentések alapján visszakapott hatósági határozatok száma és az azokban kiszabott bírság összege:

Forrás: balatonihal.hu

A legnagyobb számban előforduló szabályszegés 2021-ben az engedély nélküli horgászat volt.

– Ha összeadjuk az engedély nélküli és a területi jegy nélküli horgászatot, akkor a megdöbbentő 178 esetszámot láthatjuk – tájékoztattak a balatoni halőrök.

Forrás: balatonihal.hu

A balatoni cég a tavalyi év halőrzési összefoglalójában azt írta, hogy már nem kezelik külön a horgászrendi szabályszegéseket, és a kifejezetten enyhe szabályszegések kivételével ezekben az esetekben is feljelentést tesznek.

– A jegyzőkönyveket áttekintve láthatjuk, hogy 49 esetben az ellenőrzött személy több szabályt is megsértett, ebből 7 esetben hármat is (ezek a számok az összefoglaló táblázatban is megjelennek). A feljelentett személyek közül húsz külföldi állampolgár volt. Elmondhatjuk azonban, hogy az elmúlt évben – köszönhetően a világjárvány hatásainak – lényegesen kevesebb külföldi horgászott a Balatonon – olvasható az elemzésben.

 

Nyitókép: balatonihal.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva