Horváth Virág | 2020.08.20. 14:00
Nincs tumultus a Balatonon! Bőven van még hely a fürdőzni vágyóknak
Hosszú hétvége ide vagy oda, Balatonalmádiban nem kell attól félni, hogy egymás törölközőjére lépünk. A Wesselényi Strand méltán Balatonalmádi legnagyobb strandja, hiszen bőven van befogadóképessége.

Úgy tűnik, beköszöntött a nyugalom kora, hiszen egy felhő sincs az égen, tökéletes nyári nappal indul a hosszúhétvége csütörtökön, augusztus 20-án. Balatonalmádiban 26 fok van, a Balaton pedig 24 fokos, így nem csoda, hogy mindenki inkább a vízben hűti le magát. Balatonalmádi legnagyobb strandjának bejáratánál nincsenek kígyózó sorok, nagyon gyors és precíz a beengedés, nem alakulnak ki tömegek, így könnyedén bejuthatunk erre a csodás füves partra.

Délben már egy átlagos hétvégi napnak tűnik az idelátogatók száma, de szerencsére a strand ennél sokkal több embert is ki tud szolgálni.

strandjelentés

Vannak még szabad helyek! Fotó: Horváth Virág

Gyerekekkel is bátran induljunk el, hiszen EU-konform játszótérrel, és árnyékolókkal felszerelt homokos part várja a legkisebbeket is.

Nem is beszélve a BalatonEye csodás látványáról Fotó: Horváth Virág

Egyelőre még kellemes szellő is fújdogál, de azért vigyázzunk, a déli napsütésben az UV sugárzás magasabb, keressünk árnyékos helyeket!

Szerencsére a fák hűs árnyékot nyújtanak Fotó: Horváth Virág

Tehát egyértelműen a mai a legjobb nap, hogy elinduljanak családostul, barátokkal, vagy akár egyedül is!

Nem sokkal arrébb, még mindig Balatonalmádiban, egy másik strandon is hasonló a helyzet. A Tobruki Strand kisebb, családias környezete sem roskadozik strandolóktól. Aki békésen pihenni vágyik, vagy több hosszt úszni a Balatonban, Tobruk is jó választás lehet!

A Tobruki Strand is árnyas fákkal és zöld fűvel várja a strandolókat Fotó: Szücs Ildikó

A Balatonalmádi és Balatonfűzfő között, pici családi strand, egyébként is tökéletes választás a nyugalmat keresőknek. Még a hosszúhétvége eéső napján is megtartotta békés hangulatát, bőven van még hely.

A víz hideg, a strand családias, az idő pont jó Fotó: Szücs Ildikó

A likeBalaton újságírója pedig a helyi tapasztalatok alapján biztosra mondja, hogy a víz éppen elég hideg, hogy lehűsítsen minket ezen a szép nyári napon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva