likeBalaton.hu | 2020.08.12. 14:00
Street Music - új zenei élmény a Balatonnál!
A Street Music koncertsorozat keretében több Balaton-parti helyszínen is megjelenik augusztusban a Modern Art Orchestra. Szerdán Balatonszemesen és Fonyódon, csütörtökön Balatonalmádiban, augusztus 21-én pedig Balatonfüreden hallhatja a közönség a magával ragadó együttest.

A zenekar közvetlenül a karantén feloldása után adott először utcai koncerteket, s noha akkor egy kvintett felállással léptek fel, a közönség részéről történő lelkes fogadtatás elég inspirációt szolgáltatott ahhoz, hogy a folytatásban immár tizennyolc fővel jelenjenek meg.

A sorozat anyaga több aspektusból is különleges. A repertoár egy részét Korb Attila hamarosan megjelenő, Swinging On The Danube című szerzői lemezének kompozíciói alkotják, melyek kifejezetten a klasszikus jazz esszenciájából táplálkoznak.

Az autentikus megszólalás remekül illeszkedik az utcák és a rögtönzött színpad hangulatához. A Swinging On The Danube mellett a zenekar valamennyi házi szerzője megszólal majd egy-egy darab erejéig, ezáltal is garantálva a változatos programot estéről estére. A Street Music sorozat állomásain a hallgatók valódi utcazenei koncertélményben részesülhetnek, de ezúttal is a Modern Art Orchestrától megszokott minőségben.

MAO:

A Modern Art Orchestra 15 éve hazánk egyik legismertebb nagyzenekara, kortárs jazz és kortárs klasszikus művekből álló repertoárral rendelkeznek. A zenekar hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a jazz muzsikát minél több emberhez eljuttassa. A ma már nem csak jazz-kedvelő körökben elismert MAO az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott, számtalan koncertet adtak: Budapesten rendszeresen fellépnek a Budapest Music Centerben, turnéztak Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszottak már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

Koncertek és helyszínek:

2020.08.12., 18:00, Balatonszemes

2020.08.12., 20:30, Fonyód

2020.08.13., 20:30, Balatonalmádi

2020.08.21,. 20:00, Balatonfüredi Borhetek, Kisfaludy Színpad

Nyitókép: Facebook/Modern Art Orchestra – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva