2020.01.23. 10:00
Súlyos büntetést szabtak ki a 2014-es siófoki gyilkosság elkövetőire
Húsz és tizennyolc év fegyházra ítélte jogerősen a Pécsi Ítélőtábla a siófoki vállalkozó gyilkosait. Harmadik társuk bűnsegédként elkövetett rablás miatt hat évet kapott.

2014 augusztusában vascsővel fejbe ütötték a siófoki dohányboltost, majd lerángatták róla a nadrágot, a zsebében volt ugyanis a pénz. 1,2 millió forintot kaparintottak meg, amit aztán szétosztottak egymás között.

“A köztiszteletben álló, közismert vállalkozó meggyilkolása nagy felháborodást váltott ki Siófokon, emiatt rengetegen segítették információval a nyomozást, a polgárok és a rendőrség egymásra találtak ebben az ügyben.” – írta a sonline.hu, miután a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nem sokkal a bűntény után sajtótájékoztatót tartott.

“2014. augusztus 16-án reggel 7-kor a házból kilépő anyósa találta meg a 60 éves férfi holttestét. Az orvosszakértői vizsgálat azonnal kiderítette, hogy megölték. A forró nyomos adatgyűjtés során került a nyomozók látókörébe a siófoki N. Tamás. Vasárnap őrizetbe vették, de hamarosan kiderült, hogy két bűntársa is volt. Néhány órán belül elfogták a szintén siófoki L. Norbertet, és K. Ferencet, aki kaposvári lakos. Ők hárman tervelték ki a támadást. Először betörni akartak a vállalkozóhoz, 2-3 héten át figyelték a mozgását, a szokásait, felkészültek a bűncselekményre.” – folytatódik a több mint 5 évvel ezelőtti beszámoló.

Ezzel a vascsővel verték fejbe a siófoki vállalkozót (Fotó: Police.hu)

A Pécsi Ítélőtábla mostani közleménye szerint a három vádlott készült a siófoki vállalkozó kirablására. Ketten egy-egy fémcsövet magukhoz véve indultak el a férfi lakásához, a harmadik vádlott pedig a háztól nem messze leállította az autót és fedezte társait.
Amikor a vállalkozó, aki előzőleg összegyűjtötte üzleteinek bevételét (trafikokat és italboltot is üzemeltetett), kiszállt háza udvarán az autójából, az addig rejtőző két férfi odalépett hozzá. A másodrendű vádlott vasrúddal nagy ütést mért áldozata fejére, aki a földre esett és perceken belül meghalt.
A két férfi a sértett nadrágját a benne lévő 1,2 millió forinttal és egy mobiltelefonnal együtt elvitte, majd a pénzt hármuk között elosztották.
Az elsőrendű vádlott másnap tudta meg, hogy áldozatuk meghalt. Ekkor egy korábban rendőrként dolgozó ismerősének úgy mondta el a történteket, hogy az általa tervezett rablás során az elkövetők a megbízást túllépve megölték a sértettet. Az ismerős megosztotta a hallottakat korábbi felettesével, aki értesítette a nyomozóhatóságot. Ezután fogták el a vádlottakat.

A jogerős ítélet értelmében csak a harmadrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra, büntetése kétharmadának letöltése után.

Forrás: MTI/Sonline.hu

Nyitókép: Pixabay/Illusztráció

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva