2018.07.17. 11:55
Személyiségünktől függetlenül muszáj állást találni!
Hirdetés - Amikor munkát keresünk, azt is figyelembe kell venni, hogy melyik, azaz állás, amelyiket szívesen betöltenénk.

Olyanra, amely csapatmunkát igényel, vagy esetleg amit egyedül is el tudunk végezni. Számunkra fontos a monotonitás, az egyhangú munka, vagy szeretjük a kihívásokat, és a kreatív feladatokat?

Vannak olyan emberek, akik biztonságos körülmények között szeretnek dolgozni, és nem szeretik a váratlan helyzeteket. Ezzel szemben az emberek másik csoportjába tartoznak azok, akiknek a kreatív munka a mindenük, és szinte megőrülnek attól, ha egy dolgot kell csinálniuk naphosszat, amíg tart a munkaidejük. Ezen szempontokat tekintve az emberek lehetnek extrovertáltak, illetve introvertáltak.

Az extrovertált személyiségtípus nyitott, és közvetlen az emberekkel, könnyen be tud illeszkedni akárhová, és nem fél a kihívásoktól, amíg ezzel szemben az introvertált személyiség zárkózott, nehezebben létesít kapcsolatot embertársaival, és kevés embert enged közel magához.

Az extrovertált személyiségtípusok gyakran helyezkednek el a marketing, média, illetve a turizmus területén, ahol a fő feladat, az ügyfelekkel, vendégekkel való kapcsolattartás. Az introvertált személyiséggel rendelkező emberek inkább választják a pénzügyi területet, vagy olyan szakmai ágazatot ahol egyedül dolgozhatnak egy irodában, vagy helyiségben. Természetesen az introvertáltakat nem illik elítélni, ők inkább egyedül szeretnek dolgozni, úgy tudják kihozni munkájukból a legtöbbet.

Mint tudjuk, a vállalkozásoknak pedig az a célja, hogy a munkavállalók a lehető legnagyobb hatékonysággal dolgozzanak. Nos, ha eldöntöttük, hogy melyik az a szakma, amely érdekel bennünket, és tisztában vagyunk a képességeinkkel, akkor már csak állást kell találni.

Az ország nyugati része, a Dunántúl kitűnő lehetőség lehet mindazoknak, akik éppen munkát keresnek, ugyanis az interneten megfelelő álláshirdetésekkel találkozhat bárki. Fizikai, és szellemi munkák közül egyaránt lehet válogatni, és most könnyedén ráakadhat az ideális állásra, mert a szakmák külön csoportokban találhatóak érdeklődési köreinek megfelelően. El lehet helyezkedni akár a turizmusban is, mint recepciós, vagy teljesen más szektorban is, mint könyvelő.

Ha a különböző álláshirdetések között böngészünk, figyeljünk oda minden sorra, amit az adott vállalat megjelentet állásajánlatában. Az alábbiakat is felkínálhatják cégek a leendő munkavállalónak egy hirdetésben. A fiatalos csapatban való dolgozás, a rugalmas munkaidő és a versenyképes fizetés mindenki számára igen jól hangzik. Amikor megtaláljuk a megfelelőt és elküldjük álláspályázatunkat a megadott e-mail címre, akkor érdemes még az állásinterjú előtt alaposan felkészülni.

Sokan felkészületlenül érkeznek az interjúkra, aminek persze következményei is lesznek, hiszen előfordulhat, hogy nem minket választanak a meghirdetett pozícióra. Az állásinterjúkat a HR-esek szokták megtartani. Sok helyen rákérdeznek a tapasztalatra is, amit természetesen egyből el kell mondani, hiszen ez a legtöbb helyen máris előnyt jelenthet. A családi állapotunkról is kérdezhetnek bennünket.

A fizikai munkák mellett mindig akad papírmunka is, amelyet el kell végezni, még akkor is, ha nem szeretjük az adminisztrációt. Nyomon követheti az álláshirdetéseket a közösségi oldalon is, a www.facebook.com/SzombathelyAllas oldalon.

A legfrissebb munkaajánlatokat itt is megtalálhatja, azonban ha e-mail címére is szeretne értesítéseket kapni az aktuális lehetőségekről, mindenképpen iratkozzon fel hírlevelünkre is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva