likeBalaton.hu | 2021.08.03. 12:00
Szerdán kezdődik a nyár legnyugisabb fesztiválja a Káli-medencében
Augusztus 4-én kezdetét veszi az négynapos Kőfeszt, amit a kezdetek óta csak a nyugalom fesztiváljaként emlegetnek. A Káli-medence tíz településén a legkülönfélébb kulturális programok várják az érdeklődőket.

A harmadik alkalommal megrendezett Kőfeszt tíz helyszíne: Kővágóörs, Kékkút, Balatonhenye, Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Pálköve, Salföld, Balatonrendes és Monoszló. Az esemény egyik fontos missziója, hogy népművészetünk, néphagyományaink ne városiasodjanak el, elsősorban ne egy betondzsungel körülményei között éljenek, hanem természetes környezetükben: a falvakban.
Ehhez a hitvalláshoz igazodva lesznek tökéletes helyszínei a fesztiválnak a Káli-medence kis települései.

Fotó: Kőfeszt hivatalos

Számos gyerek- és családi program, kiállítások, kerekasztal beszélgetések, Hagyományok Háza Folkudvar, Magyar Ízek Utcája, Győr város minőségi programjai és természetesen jó hangulatú koncertek is várják az érdeklődőket augusztus 4-től 8-ig. Fellép többek között Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten.

Fotó: Szücs Ildikó

A Kőfeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. A rendezvényt Magyar Turisztikai Ügynökség támogatja.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva