viharjelzés: Siófoknál 0
14°
13°
DNY
13 km/h
2019.06.18. 08:00
Szeszélyes lesz ma a Balaton - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

 

8.00 Várható időjárás kedden a Balatonnál

Gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h), eleinte északkeleti irányú lesz a légmozgás, mely a térség keleti felében a nap folyamán változó irányúvá válik. Intenzívebb zápor környezetében szélélénkülés (30-40 km/h), esetleges zivatarral 40 km/h-t meghaladó szélerősödés is előfordulhat. Gyakran erősen gomoly- és fátyolfelhős lesz felettünk az ég, de mindemellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Nyugaton már délelőtt, másutt nagyobb valószínűséggel kora délutántól alakulhat ki zápor, zivatar.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 28 fok körül alakul. Késő estére 21, 22 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 23 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

Közlekedési hírek

Az M7-es autópályán

– tegnap kiégett egy kamion a 177-es km-nél (Szegerdei pihenőhelynél) a Budapest felé vezető oldalon, ennek következtében a burkolat nagymértékben megsérült, ezért a helyreállítási munka idejére a külső sávot elkerítették a forgalom elől.

– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

Az M7-es autópálya mindkét oldalán a 109-es jelű Töreki pihenőhelyen a mellékhelységet vízellátási problémák miatt lezárták. A legközelebbi 101-es km-nél lévő Szabadi pihenőhely, vagy a 138-as km-nél lévő Balatonlellei pihenőhely használható.

A 71-es főúton

– Alsóörsnél, a 30-as km-nél úgynevezett intelligens zebrát építenek, emiatt 7.00 és 19.00 óra között egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

– Balatonakalin is okos zebrát építenek. Az 54-es km-nél félpályás terelésen kell áthajtani. Az áthaladási elsőbbséget jelzőtáblák mutatják.

– a 66-os km-nél útépítők dolgoznak, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni Révfülöpnél a Badacsonyi út és a Füredi út kereszteződésénél.

– Balatonrendes és Badacsonytomaj között a 71-es, a 75-ös és a 77-es km-nél optikai kábelt fektetnek, ezért napközben félpályás lezárásokra kell számítani. Jelzőőrök segítik a közlekedést.

A 76-os főúton

– Balatonszentgyörgy határában útépítők dolgoznak, ezért a 6-os km-nél irányonként váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél aluljárót építenek. A forgalmat helyben kiépített terelőúton vezetik, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

 

Nyitókép: Krausz Andrea
Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva