Góz Lilla / sonline.hu | 2020.10.25. 08:00
Szofi, a vidrabébi az új lakó Petesmalomban
Szofi az új lakója a Petesmalmi Vidraparknak. Mutatjuk a cuki fotókat és a részleteket!

A gyöngyösi állatkerthez érkezett egy kérés, hogy találtak a környéken egy pár hetes vidrát, majd a Balatonhoz lehozták a kicsi állatot és innen vitte haza Balogh Márta. Gondozója elmondta: a négy-öt hetes kölyök hétfőn kapott chipet és tartási engedélye folyamatban van.

– A vidra immunrendszere még gyenge, a szabad életre készítjük fel, ezért dögönyözni nem lehet, viszont pénteken a tökös családi napon megmutatjuk az érdeklődőknek előre meghatározott időpontban – mondta el a Somogy Természetvédelmi Szervezet vidraparkjának vezetője.

Tudj meg mindent a vidraparkról itt!

Október 23-án vidraetetéssel is készülnek, valamint a gyerekek tököt faraghatnak és kavicsot festhetnek. Szofit háromóránként kell cumiból etetni, macska tejpótló tápot kap.

– Nagyon hisztis, mielőtt etetés van játszani kell vele, még szokjuk egymást – mondta a gondozója a sonline.hu-nak. Márta párja OSB lapokból épített a picinek otthont, amelyet puha plédekkel béleltek és plüss állatokat is raktak bele. Szofi a negyvenegyedik vidra, amelyet Balogh Márta gondoz. Azt tervezi, hogy Szofit egy éves korában visszaengedi a természetes környezetébe.

Fotó: sonline.hu

 

Nyitókép: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva