Szaniszló Hajnalka | 2021.03.05. 08:00
Tánccal fogyott 40 kg-t, majd visszahízott 30 kg-t - Így NE csináld! Karantén után bikinitest nyárra? #8
Te is simán megcsinálod a beach body-t 2021 nyarára: brutál eredményes fogyásokat mutatunk a következő napokban. Lesz nyár és lesz Balaton, és te is lehetsz ultraszexi a strandon. Mutatjuk, hogy hogyan.

A fital lány, aki 120 kg-ról indult, úgy fogyott le, hogy táncolt? Még az érettségije sem volt meg, butának és kövérnek érezte magát, de 20 évesen változtatott. Mert volt akaratereje. Végtelenül őszinte fogyástörténet következik, amely megszakadt, s az, hogy a lány nagyon sokat visszahízott, tanulságos lehet mindenki számára, aki életmódváltás előtt áll.

A cikk végén szakértő véleményezi a történetet.

Vivi 119 kg és 158 cm volt és ebből 40 kg-t fogyott le, majd 30 kg-t hízott vissza. Ezt azért is tartjuk fontosnak már az elején elmondani, mert szeretnénk, ha te nem esnél ebbe a hibába és ezért is döntöttünk úgy, hogy bemutatjuk a történetét és megkérdezzük a szakértőt, hogy mit gondol róla. Annak érdekében, hogy te sikeresen vágj bele a beach body megvalósításába és eredményes legyen a munkád.

Az élelmiszerkémia volt a kedvenc tantárgya – tudta, hogy szemetet eszik

Vivi elmesélte a videóban, hogy nagyot hibázott, amikor még mindenféle “szemetet” megevett. Érdekes egyébként, hogy középiskolában az élelmiszerkémia volt a kedvenc tantárgya, ami épp arról szól, hogy megtanuljuk, hogy melyik étel mit és milyen összetételben tartalmaz, valamint hogy annak milyen hatása vana szervezetünkre. Ennek ellenére sem figyelt oda a táplálkozására. Sohasem szerette önmagát, mert kövér volt, s nem tudott megharcolni a saját testsúlyával, s harcolt a lustaságával is.

18 éves korára már 100 kg volt és egyfolytában evett

Az iskolai gyakorlatát konyhán töltötte, s mindig “csipegetett” valamit az elkészült finomságokból. Nem egészen fél év alatt rengeteget hízott. Már csak emiatt sem járt sehová, magába fordult, s alig evett, de még így is hízott, hiszen nem mozgott szinte semmit. Nem beszélgettek vele az osztálytársai és rosszindulatúak voltak vele az emberek azért, mert kövér vol. Undorítónak tartották, s ez nagyon fájdalmasan érintette őt.

Amikor véget ért közpéiskola, akkor következett be a változás az életében. Egyre többet kezdett el mozogni, még ha nem is volt igazi sporttevékenység: takarított, festett, pakolt a házban, csak azért, hogy mozogjon. Ekkor határozta el, hogy muszáj lefogynia. Időre volt szüksége, hogy megértse, hogy mennyire fontos, hogy mit és mennyi eszik, valamint hogy mindenképpen sportolnia kell, ha tartós eredményt szeretne elérni.

Az életmódváltása azzal kezdődött, hogy

  • fokozatosan csökkentette a bevitt táplálék mennyiségét
  • száműzte a fehér kenyeret, a tésztát és a fehér lisztet az étkezéséből
  • használt egy applikációt, s ennek segítségével számolta a kalóriákat
  • nagyon sok tojást evett, reggelire 2 tükörtojást, 1-1 szelet toast kenyérrel+gyümölcsök, zöldségek, húsok voltak az étrendjében

Fotó: Freepik

A fogyás második hetén elkezdett edzeni

Elkezdett edzeni, bár eleinte nem tudta, hogy mit kellene tennie, de mivel nagyon szeretett táncolni, tudta, hogy ebbe az irányba kell elindulnia. Bekapcsolta otthon a zenét, és táncolt. A saját örömére, annak érdekében, hogy hozzászokjon a mozgáshoz – hiszen nagyon nagy túlsúllyal rendelkezett, s fokozatosan szerette volna átállítani a szervezetét.

Úgy érezte, hogy nem mehet le az edzőterembe, mert annyira kövér

Úgy érezte, hogy le fogják nézni emiatt. Ma már tudja, hogy mindenki azért megy oda, hogy jobban nézzen ki. Vallja, hogy nem szabad azzal foglalkozni, hogy mit gondolnak mások, csak azt szabad figyelembe venni, hogy mi a cél: hogy lefogyjon és jobban érezette magát. Vivi eleinte küzdött azzal, hogy “megmutassa” magát az edzőteremben, de idővel ezt is leküzdötte.

 

Vallja, hogy a tánc nagyon sokat segített neki abban, hogy hozzászokjon a mozgáshoz és pár hónap alatt 20 kg-val, majd még 10 kg-val lett könnyebb. Természetesen hansgúlyozza, hogy ez teljesen egyedi jellemző, neki azért ment ennyire könnyen, mert óriási többlettel rendelkezetett, amiből sokkal könnyebb látványosabban fogyni. Emellett otthoni tornát is végzett.

Komolyabb életmódváltásba csak hónapokkal később kezdett

Motivációt jelentett számára, hogy az edzőteremben látott olyan lányokat, akik szintén súlyfelesleggel rendelkeztek, s látta, hogy ők is hasonó nehézségekkel küzdenek. Inspiráló volt számára a közeg. Ekkoriban kezdet el fizikai munkát végezni, s előfordult, hogy ez reggeltől estig aktív mozgással járt. Keveset aludt, gyakran volt éhes és ezek a körülmények megnehezítették a fogyást. Ekkor 95 kg volt. Őszintén beszél arról a videóban, hogy amiatt, mert nem votl meg az érettségije, nagyon butának érezte magát a környezetéhez képest, éppen ezért elhatározta, hogy leérettségizik, 20 évesen, esti iskolában. Hogy ne kelljen szégyeneznie. Mindeközben tovább dolgozott azon, hogy lefogyjon.

És itt megszakad a sikertörténet. Vajon miért? Görgess lejjebb!

 

Vivi Youtube csatornáját látva kiderül, hogy rövid időn belül visszahízott 30 kg-t, s azóta sem sikerült látványosabb mértékű fogyást kiviteleznie, ami nagyon szomorú, tekintve, hogy rendkívül jól haladt.

Mit ronthatott el a fogyókúra/diéta során is mit kellett volna másképp csinálnia?

Mivel egy nagyon fiatal, a húszas éveiben járó lányról beszélünk, aki jelenleg is súlyfelesleggel küzd, érdemes a dolgok mögé nézni és arról kérdezni a szakembert, hogy milyen hatással lehet a szervezetre ilyen fiatal korban az ilyen mértékű jojózás.

Hogy hová vezet a motiválatlanság hiánya s ha mindent autodidakta módon, szakember segítsége nélkül szeretnénk megoldani. Hogy milyen sajátosságai vannak ebben az életkorban a diétának és a túlsúlytól való megszabadulásnak, s hogyan kell okosna csinálni. Ha te nem szeretnéd, hogy a fentiekhez hasonló eset veled is előforduljon, hanem szeretnél tartós, látványos fogyást és valóban számodra megfelelő életmódváltást, s hogyan maradj motivált.

Mit mond a szakember?

– Sajnos, nem derül ki a néző számára, hogy miért hízott vissza, ezért nehéz véleményt formálni. Vajon ismét elkezdett sokat enni? Vagy leállta mozgással? Elfogyott a motivációja? Ahogyan ő is elmondta, a fogyás általában gyorsan be szokott indulni, de aztán belassul. Lehet, ez tántorította el? Hangsúlyozom, hogy egészen jó úton haladt. Legalábbis nagyjából, hiszen fogyott. Az étkezésénél azt olvashatjuk, hogy nem evett „nem evett fehér kenyeret, tésztát és fehér lisztes dolgokat”, de korábban elmondta, hogy toast kenyeret például igen. Nem volt teljesen következetes a táplálkozása, ami szintén megnehezíti a vágyott fogyást. Ahogyan már korábban is elmondtam, a gyümölcsök nagyon megtévesztőek lehetnek a diéta során, a cukortartalmuk miatt. Ezt két dolgot leszámítva nem volt rossz, amit csinált. A tojás kifejezetten jó dolog, mert nem csak fehérjeforrás, hanem jó zsírként is hasznosul. Az, hogy otthon mozgott, szintén jó ötlet volt, mert napi 60-90 vagy még több percen keresztül égette a kalóriát. Ez a vonalat nem kellett volna abbahagynia. Sőt, újíthatott is volna. Új motiváció keresése, a már súlycsökkent énjének igényeihez igazítva, esetleg egy személyi edző felkeresése, vagy egy közös mozgásforma baráttal, barátnővel szintén motiváló tud lenni – mondta Váradi István személyi edző.

 

Még több motiváló történetet szeretnél? Itt megtalálod.

 

Nyitókép: Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva