Fábos Erika | 2020.07.07. 16:16
Tarolt a Balaton az Év fagylaltja versenyen - minden érmet elhoztak!
Dobó Norbert, a Füredi Fagyizó cukrásza készítette idén az Év fagylaltját, de az ezüstérmet is ő hozta el, ráadásul a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere Somogyi Renáta elől, ő bronzérmet nyert!

A Füredi Fagyizó két tejes alapú készítménnyel jutott a legjobbak közé. Egy vaníliafagyival, amit diókrémmel és törökmézzel dobtak fel, valamint egy passió-karamell párosítással, amit pekándióval rétegeztek. Ez utóbbi lett a győztes, de a zsűri csak nehezen tudott dönteni a két fagylaltjuk között, így a vaníliás csodájuk ezüst érmet szerzett. Mindkét fagylaltot Dobó Norbert készítette, aki öt éve viszi a kedvelt fagyizót Balatonfüreden. Nem először indultak a versenyen, de most jutottak el először a döntőig.

Dobó Norberté idén az év legjobb fagylaltja, de ráadásnak még egy ezüstöt is nyert.

Somogyi Renátának ez már többször is sikerült. 2018-ban ő tehette ki azt a kupát a fagylaltozójába, ami a győzelemért jár. Két éve a bazsalikomos málnával nyert, mivel pedig az szerencsét hozott, megint egy gyümölcsös fagyit kreált és ugyancsak használt bele egy kis friss fűszernövényt is. Egy zöldcitrom fagyival jutott a döntőbe, amit egy csipetnyi mentával fűszerezett meg.

Somogyi Reni csokifagylaltja Európa bajnok volt, de úgy tűnik a gyümölcsösökhöz is nagyon ért…

Ez csak egy gyors hír volt, a cukrászokat és a fagyikat természetesen alaposabban is bemutatjuk nektek.

Nyitókép: A győztes passió-karamell fagylalt a Füredi Fagyizóból

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva