likeBalaton.hu | 2021.03.05. 10:00
Tavasszal is várnak bringatúrák a Balaton-felvidéken
A bringázás szerencsére a koronavírus-járványban is népszerű, a kerékpártúrák pedig – a korlátozások és a létszámlimit betartásával – megrendezhetők. A tavaszi idő beköszöntével országszerte számos bringás túrán vehetnek részt a kerékpározás szerelmesei.

A Csupasport összegyűjtötte a legjobbnak ígérkezőket, ezekből kettő Balaton-felvidéket érintő túrát emelünk ki.

VI. Balaton MTB Maraton

Május 1-jére tervezik a VI. Balaton MTB Maratont, amely a Top Maraton sorozat első állomása lesz. A Balaton MTB Maratonon a szervezők visszatérnek az eredeti felálláshoz, vagyis lesz egy 50 km-es közép-táv, és egy 30 km-es rövid táv, ahogy a kezdetekben. A másik két táv -hosszú és mini – megrendezése nem indokolt, mivel nagyon az elmúlt években nagyon kevesen indultak rajta. A mini táv helyett lesz egy Túra kategória a rövid távon. A résztvevők közvetlenül a rövid táv után indulnak, a rövid táv pályáján, és ezt nem versenyként rendezik meg, hanem azért, hogy kedvet csináljanak a mountainbike sporthoz.

Az út Balatonfüredről indul és mesés vidékeken át vezet, érinti Balatonszőlős, Hidegkút, Pécsely, és Barnag kis falvait. Gyönyörű látványban lehet részük a résztvevőknek, és csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg két keréken gurulva.

Bakony 200

A Bakony 200 kerékpáros teljesítménytúra 1993 óta kanyarog a Balaton-felvidék és a Bakony-régió lankáin, zegzugos falvak és gyönyörű kilátást nyújtó helyek érintésével. Mivel a legrövidebb 30 kilométeres távtól egészen az extrémnek számító 200 kilométeresig lehet választani, így mindenki megtalálja magának azt, amelyik igazi kihívásként szolgál. A 30 kilométeres rövid táv inkább a családosoké, a közepes távok a különböző felkészültségű sportolóké, míg a 200 kilométeres táv elsősorban az ultratávosok kihívása és például a triatlonisták felkészülése egy ironman-re. Idén május 23-án rendezik meg, indulás Veszprémből az Óváros térről lesz.

Fotó: Freepik

Aki még gondolkodik, annak csábító lehet a gondolat, hogy az útvonalak távtól függően érintik a Kab-hegyet, ahonnan csodás kilátás nyílik, a nagyvázsonyi Kinizsi várat, a Balaton-felvidék tanúhegyeit vagy akár a Sümegi várat is. A távolban lévő tó csillogása pedig sok kanyarban visszaköszön tekerés közben.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva