likeBalaton.hu | 2021.03.14. 08:00
Tervezitek már a nyaralást? Vegyétek figyelembe a csillagjegyeket is!
Ha megnéznénk egy 12 fős társaságot, amelynek egyes tagjai a 12 csillagjegy képviselőiként adnának tippeket nyaralásunkhoz, igen mókás összeállítás születne. Eljátszottunk a gondolattal, milyen lenne egy ideális nyaralás az egyes asztrológiai jegyek szemszögéből nézve. Ez csak játék, kalandra fel!

A Kos számára egy kihívásokkal teli nyaralás a legmegfelelőbb, amelyen kipróbálhatja magát a különböző extrém sportokban és helyzetekben. Kite szörf, tankvezetés, vagy egy teljesítménytúra tökéletes neki, érdekes azonban, hogy a megmérettetés után fontos, hogy kiélvezze a nyugalmat és békét egy csendes helyen – lehetőleg egyedül.

A Bika imádja a kényeztetést és a kényelmet, minden jöhet, ami a testnek és léleknek finomságot jelent. Egy üdítő masszázs és kellemes ázolgás egy spa-ban, majd isteni halvacsora zamatos borral a balatoni panorámát nézegetve a legideálisabb pihenés lehet számára.

Az Ikrek lételeme a változatosság, folyamatosan történjen valami, lehetőleg minden nap más, amiből új dolgokat tanulhat meg. Mivel figyelme eléggé szétszórt lehet, érdemes azért kiválasztani egy központi élményt, amire fókuszálhat, legyen az a mozgás, a kultúra vagy éppen a gasztronómia újdonságainak felfedezése.

Egy jó kis evezés Badacsonynál a Kosnak, Ikreknek vagy akár a Halaknak
Fotó: Mihály Szilvia

 

A Rák jegyűek a legjobban azt szeretik, ha nyugalomban és kényelmesen tölthetik el az időt, szívesen elmerülnek a történelem érdekességeiben, megismerhetik egy hely hagyományait és gyökereit. MIvel alapvetően gondoskodó természetűek, talán hagyjuk meg nekik az étkezések megtervezését.

Az Oroszlán számára a luxus és a csillogás jöhet szóba, egy olyan hely, ami vibrál, élettel teli és lehetőleg izgalmas kulturális élményekben lehet részük. A rohanást azonban nem szereti, hanem nyugodtan, kényelmesen, minél kevesebb holmit cipelve élvezhet egy kirándulást, kiállítást vagy épp borozást.

Gyenesdiáson színes programok várnak az újranyitás után.

A Szűznek fontos az egészség és jólét érzése, de nem szívesen vág bele bizonytalan és ismeretlen dolgokba. Nyaralását biztosan pontosan megtervezi előre, hogy ugyanannyi fizikai aktivitás szerepeljen benne, mint amennyi szellemi kihívás.

Városi séta, kultúra Keszthelyen – a Szűz, a Mérleg, az Oroszlán, de a Vízöntő is élvezné
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A Mérlegnek két dologra van igazán szüksége: esztétikai szépségre és társas érintkezésre. Ugyanakkor az új helyek zárkózottá is tehetik, ezért fontos, hogy olyan helyre menjen, ahol van nyüzsgés és lehetőség a szocializálódásra. Ő nem valószínű, hogy egyedül vág neki bármilyen útnak.

A Skorpió jegy lényege az átváltozásra való képesség, és a dolgok mélységének megismerése. Ő lesz az, aki boldogan mászik a föld alá egy eldugott barlangba, vagy ejtőernyőzik egy repülőből, de egy zseblámpa nélküli, éjszakai erdőjárás sem rettentené vissza.

Ha a Nyilast kérdezzük, ő imád felfedezni új helyeket, de rendkívül fontos, hogy szabadon bejárhassa azokat, ne korlátozzák szabályok és határok. Nem zárkóznak el az olyan tevékenységtől sem, amely egyfajta spirituális élményben részesíthetik.

Nyugisabb kirándulást ígér, ha bejárunk néhány kálváriautat.

Erdőjárás, vagy a Hegyesdi várrom megmászása a kihívásokat és teljesítményeket kedvelő csillagjegyűeknek
Fotó: Szücs Ildikó

A Bak pihenésének kell, hogy olyan célja legyen, amit teljesíthet még a nyaralás alatt is. A bakancslista ötletét tuti egy Bak dolgozta ki, hogy például egy fizikai kihívást kipipálva, azután azonnal megtapasztalhassa a jutalom érzését is.

A Vízöntő jegyűek simán felkerekednek egyedül, egyetlen palack ásványvízzel, hogy végiggyalogoljanak egy napot. Ám a szellemi tevékenység és kreativitás ugyanolyan fontos, így ha nem az erdőben csatangolnak, akkor imádnak egzotikus helyeket felfedezni, és megismerni azok kulturális örökségét.

Evezni télen és nyáron is lehet például a Hévíz-patakon.

A legtöbb Halak jegyűnek valóban létleme a víz és a vízpart, valamint egyfajta spirituális élmény még a nyaralás során is. Ők tudják a legjobban átadni magukat a természetben való elmerülésnek és a hétköznapi gondok elengedésének.

Azért nem szabad véresen komolyan venni ezeket a jellemzőket, hiszen ahányan vagyunk annyiféleképpen élvezzük a pihenést. A Balaton környékén pedig mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő formáját a lazulásnak.

Megunhatatlan a panoráma Badacsonyból
Fotó: Mihály Szilvia

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva