koponyeg.hu | 2021.05.22. 08:00
Tervezzünk hétvégére szabadtéri programot vagy se?
Eső, szél, felhők, napsütés és nyári meleg. Minden előfordul majd az elkövetkező napokban. De vajon melyik lesz a nyárias programokra ideális?

Szombat

Napközben fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, délután már több helyen (főleg északon) várható záporeső. Délutántól a szél ÉNy-ira fordul és megerősödik. 15 és 25fok közötti értékeket mérhetünk – ÉNy-on lesz a leghűvösebb.

Pünkösd vasárnap

Estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű ismétlődő eső, záporeső. Az északnyugati szél erős marad. Mindössze 15 fok körül várható a csúcsérték.

Pünkösd hétfő

Hajnalban néhol ködfoltok képződnek, melyek délelőtt gyorsan feloszlanak és többórás napsütés ígérkezik. Délután megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de kicsi az esély csapadékra. 21 fok köré melegszik a levegő.

Kedd

A kezdeti napos időt követően délután egyre magasabbra törnek a gomolyok és szórványosan alakul ki zivatar, zápor. S, mivel már munkába kell menni a hosszú hétvége után, meg sem lepődünk, hogy végre nyárias meleg várható 25-26°C körüli maximumokkal.

Orvosmeteorológia

Bár nincs front, az évszakos átlaghoz képest hűvösebb időjárás miatt az arra érzékenyeknél enyhe hidegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek. Általános tünetként vérnyomás-ingadozás, szédülés, fejfájás jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki. A változékony időjárás és az ilyenkor megszokott, átlagosnál hűvösebb idő miatt kedélyállapotunkat a kedvtelenség és a lehangoltság jellemezheti.

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva