2020.06.19. 17:32
Tippek padlóválasztáshoz
Hirdetés - Építkezésnél vagy vásárlásnál az ember mindig szeret tervezni. Nem elég azonban csak elképzelni a lehetséges befejezéseket, szükség van a pontos munkafolyamatok elindítására. A magyarországi jelenlegi helyzetet alapul véve, sok helyre már hónapokkal előre le kell foglalni a szakembert.

Ha Időközben megváltoztatjuk a lehetséges kinézetét a háznak, akkor újra kell kezdeni ezt a kényelmetlen és hosszú procedúrát. A megfelelő padló kiválasztása ezzel szemben azért is fontos, mert az elkövetkező évtizedekben azt kell majd néznünk.

Különböző szemszögek alapján választhatunk. A stílustól eltérően sokan a természetes kinézetet szeretik, ezért fogják a fapadlókat és parkettákat megvásárolni. Mások a járólap mellett teszik le majd a voksukat, ami szerencséjükre könnyen takarítható, viszont a régebbi kategóriába tartozik, így nem emeli meg a házaknak az értékét.

Sokan a betoncsiszolás mellett öntenek, amit akár a lakásunkban is lehet alkalmazni, például sok ipari padló ajánlott a loft stílushoz. Mindenképpen ajánlott ezeket a szempontokat figyelembe venni, és úgy keresni számunkra megfelelő árajánlatokat.

A betoncsiszolás előnyei

Forrás: Alexandr Ivanov/Pixabay

A betoncsiszolást azért választják sokan, mivel különböző fajtái vannak. A matt csiszolás tökéletesen megfelel a garázsban, és a nagyobb raktár épületekben. Előnye, hogy a tömör beton nem fog könnyen megkarcolódni, és a nehezebb munkagépek is közlekedhetnek a felszínén. Ezt az olcsó árkategóriába tartozó folyamatot kedvelni fogják az újonnan nyíló cégek.

A másik lehetőség a matt-fényes csiszolás, amit már lakások padlójaként is el lehet készíteni. Az áruk nem ugrik az egekig, és a nagy terekben igazán jól mutat, előnye, hogy könnyen takarítható és strapabíró.

A fényes betonpadlók már egy következő szintre emelik a csiszolást, és exkluzív kinézetet nyújtanak a lakásokban. Sok családi ház dönt emellett, hiszen a tömör beton nem fog meg süllyedni, és évek múlva sem fog benne kár keletkezni, hogyha megfelelően van gondozva.

A legfényesebb változata a tükörsima beton, aminek a hátránya, hogy rendszeres gondozást igényel, és az ára is lényegesen magasabb. Akik a tükörsima kinézet mellett döntenek, számolniuk kell a jövőbeni tisztításával is.

A parketta előnyei

A beton mellett sokan a parketta padlót választják. Bár ez lényegesen puhább felület, mégis népszerűbb a vásárlók körében, hiszen a lerakása sokkal egyszerűbb, ráadásul a legtöbb fajtája akár négyszer is újra csiszolható. Ez hosszú éveken át tartó használatot jelent. A 100%-ig fából készült padlóknak a mintázata és eredete is a természetes alapanyagokat juttatja eszünkbe, stabilitása ragasztással oldható meg.

Ezeknek a padlóknak az előnye közé tartozik, hogy általában könnyen tisztíthatóak. Ha esetleg károsodik, törik, vagy megemelkedik valamelyik része, nem kell azonnal a teljes lakásfelújítás mellett dönteni. Elég a padlónak bizonyos részeit javítani.

Sok esetben házi praktikákkal is megoldható a probléma, azonban néha a professzionális szakemberek szolgálatát is igénybe vehetjük. A felületek előkészítéséhez ma már sokszor speciális gépekre sincs szükségünk.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva