likeBalaton.hu | 2020.12.14. 09:00
Több vonat jár a Balatonhoz
Megváltozott a MÁV-START és a Volánbusz 2020/2021-es menetrendje, amely mintegy harminc vasútvonalon és ötven autóbuszos viszonylaton hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, a Balaton felé is több járatot indítanak.

Számos vasútvonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként. Az új autóbusz menetrend új járatokkal, ütemes közlekedéssel biztosít a korábbinál kedvezőbb és az egyéni közlekedéssel szemben versenyképesebb szolgáltatást. A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányítása révén pedig összehangolt vasúti és buszos csatlakozások szolgálják a kényelmesebb eljutást.

A december 13-án életbe lépő vasúti és autóbuszos menetrendi fejlesztések az ország szinte minden térségét érintik, kattints ide a részletekért.

A Dunántúlon a nagyvárosok közötti közlekedést, illetve a Balaton elérését az új Helikon InterRégió vonatok jelentősen javítják, melyek Győr–Celldömölk–Keszthely–Fonyód–Kaposvár útvonalon egész nap kétóránként közlekednek. Zalaegerszeg és Keszthely között hajnaltól késő estig óránként, csúcsidőben 30 percenként közlekednek az autóbuszok.

Forrás: MÁV

A vasúti menetrendek innét, az autóbuszos menetrendek pedig a Volánbusz honlapjáról tölthetők le.

A közlekedési társaságok továbbra is felhívják a figyelmet arra, hogy a közegészségügyi előírások mindenkire nézve kötelezőek, és kérik, hogy ne feledjék: a maszk használata nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, járműveken, hanem valamennyi állomási és megállóhelyi helyiségben és szabadtéren is egyaránt kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

Nyitókép: MÁV Start

Forrás: mávcsoport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva