sonline.hu | 2021.03.06. 17:00
Tömegekre számítanak a Balatonnál
A tavaszihoz hasonló tömegre számít a Balatoni Szövetség a hétfőtől életbe lépő korlátozások miatt, sokan a balatoni nyaralójukban töltik a következő heteket.

A tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor azt kéri, hogy az ingatlanjaikhoz érkezők még a lakóhelyükön intézzenek ügyet, vásárlást, mert a térség már így is leterhelt.

– Számítunk arra, hogy a hétvégén, majd a március 8-tól érvénybe lépő megszorítások miatt is rengetegen érkeznek a Balatonhoz,s őt már az elmúlt hétvégék is nyarat idéző tömegeket vonzottak a régiónkba – fogalmazott az elnök. – A járványhelyzet azonban most komolyabb az egy évvel ezelőttinél és a korábbi hetekénél is. A térség egészségügyi intézményei, orvosai is jobban le vannak terhelve, már csak a lakosság folyamatban lévő beoltása miatt is.

Ezért az üdülőövezetbe érkezőket a térség önkormányzatai nevében arra kérte Lombár Gábor, vegyék figyelembe a mostani körülményeket, és amit lehet a lakóhelyükön intézzenek el, ott vásároljanak be, elkerülendő a helyi élelmiszerboltok, patikák zsúfoltságát, továbbá tartsák be maximálisan a kormány által elrendelt óvintézkedéseket.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva