Az 5 legjobb fehérbor között végzett, sőt a 3 legjobb olaszrizling első helyezettje, a TOP 100 magyar bor összesítésében pedig a negyvennyolcadik a Szászi birtokról a Szent-György hegyi olaszrizling 2016.
Aranyló színű, organikus művelésű területről szüretelt szőlőből készült biobor, amely mézes illatában némi botritiszes jelleget mutat. Gazdag ízében elegánsan hordozza a termőtáj ásványosságát is.
Az 3 legjobb olaszrizling második helyezettje is balatoni bor, méghozzá a 4 hegy olaszrizling 2016 a Laposa birtokról. Ez a bor a TOP 100 magyar bor listáján az 56. helyen végzett.
Nevéhez hűen valóban 4 hegy, a Badacsony, a Csobánc, a Somló, és a Szent-György hegy termései, az itt szüretelt olaszrizlingek kész borként lettek házasítva. Friss, lendületes, kristálytiszta gyümölcsösség árad a borból, némi mentás és ásványos jelleggel keveredve. Jó ivású, de van benne izgalom.
Érdekelnek a balatoni borászatok, borteraszok, borok?
A balatoni régió értékes kincsei a Balaton környéki borok, borászatok, a klasszikus és modern gasztronómia helyi képviselői. Kóstold Körbe velünk együtt a Balatont! Kattints, vagy keresd összeállításunkat az újságárusoknál a TOP 100 magyar bor kiadvány mellékleteként.