A legtöbb háztartásban, főleg ahol gyerekek is vannak, a hagyományos túrógombóc nagy kedvenc. Sokan félnek az elkészítésétől, mert bizony előfordul néha, hogy túl kemény lesz vagy épp ellenkezőleg, szétesik. Ha azonban van egy elronthatatlan túrógombóc recepted, nem érhet nagy csalódás. Ez a kulcs a pillekönnyű desszerthez, amit akár uzsonnára is fogyaszthatsz.
Ha figyelsz a hozzáadott cukor mennyiségére, akkor pedig lelkiismeret-furdalás nélkül ehetitek.
Bátran kísérletezz a vele, és nyugodtan változtass a recepten, hogy még különlegesebbé tedd. Mindjárt mutatunk is pár példát, hogy lehet az egyszerű túrógombócból igazi különlegesség. Ne is keress tovább a desszert ötletek között, ezek a túrógombóc tippek megoldják a problémát.
Banános túrógombóc? Bizony, milyen jó ötlet! Ha van otthon egy puhább banánod, villával törd bele a túróba, imádni fogjátok!
Ha tetszik az ízesített változat ötlete, kísérletezz a fűszerekkel! Fahéjas túrógombóc? Vaníliás túrógombóc? Kakaós túrógombóc? Esetleg túrógombóc gyümölcslevessel? Te melyiket próbálnád ki?
Próbáltad már kukoricapehellyel? A kifőtt túrógombócokat forgasd meg Corn Flakes-ben így a roppanós bunda és a lágy belső csodás harmóniáját alkothatod meg.
Zabpelyhes túrógombóc recept
Hozzávalók 4 személyre
A gombóchoz
250 g tehéntúró
3-4 ek aprószemű zabpehely
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 ek méz
1 kezeletlen citrom reszelt héja
csipet só
5 dkg zsemlemorzsa
2 ek olaj
Tálaláshoz
porcukros tejföl, lekvár vagy friss gyümölcsök
- Keverd össze a gombóc hozzávalóit és hűtőben hagyd állni legalább 20 percig. A zabpehely ugyanúgy megszívja magát, mint a búzadara.
- Vizes kézzel formálj gombócokat és tedd forrásban levő, de nem lobogó vízbe. Akkor vannak kész a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.
- Közben olajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, mikor kifőttek a gombócok, forgasd meg őket a pirított zsemlemorzsában.
- Tálald porcukros tejföllel vagy lekvárral, esetleg friss gyümölcsökkel