- 1-2 db salátauborka (kb. 30 dkg)
- 1 db kezeletlen citrom
- (tengeri) só
- frissen őrölt bors
- 6 ek olívaolaj
- 1/2 csokor menta vagy citromfű
- 4 szelet görögdinnye
- 10 dkg feta sajt
ELKÉSZÍTÉS
-
- A megmosott uborkát hosszában negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az uborkát salátástálban megszórjuk sóval, borssal és a citromhéjjal, majd meglocsoljuk a 6 ek olívaolajjal és 4 ek citromlével. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
- A leöblített mentát lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket egy kevés kivételével csíkokra metéljük. A görögdinnye héját levágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk, az uborkához adjuk és összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot és a félretett mentával díszítve tálaljuk.Tetszés szerint gazdagíthatod pirított fenyőmaggal, a feta sajt helyett pedig mini mozzarellagolyót adhatsz hozzá.
Forrás: mindmegette.hu