2018.07.16. 14:00
Uborkás dinnyesaláta
A dinnye önmagában is remek csemege, ám például a kerti grillezéshez kihagyhatatlan ez a hűs, frissítő saláta.

HOZZÁVALÓK

  • 1-2 db salátauborka (kb. 30 dkg)
  • 1 db kezeletlen citrom
  • (tengeri) só
  • frissen őrölt bors
  • 6 ek olívaolaj
  • 1/2 csokor menta vagy citromfű
  • 4 szelet görögdinnye
  • 10 dkg feta sajt

ELKÉSZÍTÉS

    1. A megmosott uborkát hosszában negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az uborkát salátástálban megszórjuk sóval, borssal és a citromhéjjal, majd meglocsoljuk a 6 ek olívaolajjal és 4 ek citromlével. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
    2. A leöblített mentát lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket egy kevés kivételével csíkokra metéljük. A görögdinnye héját levágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk, az uborkához adjuk és összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot és a félretett mentával díszítve tálaljuk.Tetszés szerint gazdagíthatod pirított fenyőmaggal, a feta sajt helyett pedig mini mozzarellagolyót adhatsz hozzá.

Forrás: mindmegette.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva