likeBalaton.hu | 2023.03.05. 10:00
Új gasztrosorozattal rukkol elő a Balatoni Kör
Gyertek át hozzánk! szlogennel több kisebb gasztronómiai eseménysorozatot szerveznek a Balatoni Kör tagjai 2023 tavaszától.

– A téli, tavaszi és őszi hónapokban egy-egy tagunk vállalja, hogy áthív magához más Balatoni Kör tagokat, és együtt, egy helyszínen látják vendégül a látogatókat. Egymást ajánljuk, egymástól tanulunk, és egyébként is szívesen töltjük együtt az időt. A tematikában a régió vendéglátó szakképző központjaival is együttműködünk – tájékoztatott Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

Egy helyszínen minimum 3 fogásos, tematikus menüsort kínálnak a Balatoni Kör tagjai, a vendégséfek és borászatok közreműködésével. A menü előre megkomponált, az ételsor bemutatja a résztvevő éttermi egységek koncepcióját. Egy pohár BalatonBor pedig mindenkor a menü része.

– A főételt mindig a vendéglátó helyszínen készítik, az előétel, a leves, valamint a desszert a balatoni körös vendégséfek munkája, a borokat pedig a Kör borászai kínálják. A helyszíneknek szabad mozgásterük van a kiegészítő programok tekintetében (élőzene, kulturális vagy szórakoztató műsor, szabadtéri program) –tette hozzá Joó Zoltán, a Balatoni Kör elnökségi tagja, a rendezvénysorozat egyik ötletgazdája.

Egymást ajánlják, egymástól tanulnak a Kör tagjai
Fotó: Balatoni Kör – hivatalos

 

Mivel a Balatoni Kör számára fontos az edukáció, ezért a helyszínek a pénteki előkészületekre meghívnak 3 szakács tanulót, akik segítik a séfek munkáját. Ezáltal motiválják, inspirálják és szakmai fejlődésében segítik az arra kijelölt tanulókat.

A „Gyertek át hozzánk!” sorozat első állomásán, 2023. március 10-12-én, a keszthelyi John’s Pub-ban várják az érdeklődőket.

A tavasz és az ősz folyamán a Gyertek át hozzánk! rendezvénysorozat az alábbi Balatoni Kör helyszíneken folytatódik:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes),
  • Egy csipet nádas (Siófok-Töreki),
  • Tölgyes Kúria (Riza),
  • Hableány (Badacsony),
  • Kalóz Strandbisztró, Fürjes Udvarház és Skrabski Pince (Balatonudvari),
  • Dobosi Birtokközpont (Szentantalfa)
  • Port Étterem és Panzió (Balatonmáriafürdő)
  • Lavender Terasz (Balatonvilágos)

Az első keszthelyi „Gyertek át hozzánk!” hétvégén nemcsak a John’s Pub-ban, hanem a Festetics-kastélyban is nőnapi programokkal várják a vendégeket. Rendhagyó tárlatvezetés közben ismerhetjük meg a Festetics asszonyok életét; szerelmi házasságok, vagyonért megkötött frigyek, válások, intrikák, gyermekáldások történeteit hallgatva járhatjuk körbe a barokk kastély termeit. A közeli Hévízen nemcsak a tóban tudnak fürdeni a vendégek, hanem részt vehetnek a téli Hévíz-patak evezésen is, ahol a 8 km-es távon kajakkal, kenuval vagy SUP-pal fedezhetik fel a meleg vizű patak csodáit.

Nyitókép: Balatoni Kör – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva