PR cikk | 2021.05.29. 13:50
Új társas megjelenések 2021-ben: te melyiket várod a legjobban?
Hirdetés - Sok minden nagyon máshogy alakult idén, mint egy éve számítottunk rá (ha egyáltalán voltak pontos elképzeléseink az első hullám vége felé), kezdve rögtön az újévi parti khm, khm hiányától.

Azonban szerencsére ebben az évben is sok új társasjáték megjelenésre lehet számítani. Ez különösen jó hír azoknak, akik tavaly akár beleuntak kissé a belépő típusú társasjátékokra, amelyek kiválóan fogytak 2020-ban, és készen állnak valami igazán újra és bele akarnak csapni az új hullámokba a társasjátékok területén. És azoknak is, akik pedig úgy érzik, tavaly elég idejük volt otthon, hogy a világ összes (igazán jó) társasát végigjátszották már, vagy egyik kedvenc társasuk folytatását vagy új kiegészítőjét várják.

Mik érkeztek már meg idén?

Lassan eljutunk a naptári 2021. év feléhez, mindnyájan azt reméljük, hogy innentől biztonságosabb és egyrészről eseménydúsabb, másrészről eseménytelenebb időszak elé nézünk. Idén már tizenhat játék jelent meg, amelyeket sokan vártak. Nézzük röviden, melyek ezek:

A méltán népszerű (a Gémklubon TOP 50-be is befért) Sztorikocka játéknak megérkezett a Harry Potter kiegészítője már február elején.

A Splendor játék újabb kiegészítője szintén február első felében érkezett, ez a Splendor Marvel.

Az oknyomozó újságírás és nyomozás (vagy épp ellenkezőleg, az eltussolás, eltitkolás) szerelmeseinek A Watergate-ügy nyitott meg egészen új világokat február közepén. De nem maradtunk le semmiről, ha még nem próbáltuk ki.

Ugyanekkor érkezett a Nagyon T-Rex a dinoszauruszok iránt érdeklődőknek.

A Robbanó cicák sorozat kedvelőinek jó hír: nemcsak találkozni lehet, de új típusú cica‑robbantások is lehetségesek a Robbanó cicák partipakkal, ez szintén februárban jelent meg.

Megjelent még egy újszerű börtönbéli kártyajáték is, a Szabadulópakli: Szökés Alcatrazból márciusban, ugyanebben a hónapban a Szókapocs, a Calico – Foltok, cicák, takarók, amely igen nagy (és pozitív) sajtóvisszhangot kapott itthon és nemzetközileg is, a Harcmezők – Ütközetek a világ romjain, amely egy poszt-apokaliptikus világba kalauzol bennünket, majd áprilisban a Sherlock Holmes és Moriarty – Társak, és a 7 Csoda új kiadása is, ha az ókor és a történelem világába utaznánk.

Májusban pedig szintén nem volt „csend”, megérkezett a Fedőnevek sorozat régóta várt Disney változata, a Felhőváros és a Víz alatti városok is. Sőt, a Dobble Pixar változata és az Arnak elveszett romjai is.

Fotó: tookapic/Pixabay

Mit várunk még nagyon 2021-ben?

A közeljövőben várhatók a már szállítás alatt lévő társasok, mint az Unlock! Star Warsos változata, a T.I.M.E. Stories: Lumen Fidei játéka, a Bűnügyi krónikák 1900, majd valószínűleg ezek után a Bálnalovasok, a Praga Caput Regni, a Pandemic veszélyzóna: Európa és a Pandemic: Legacy – 0. évad, az Everdell: Fagybérc, az Azul: A színpompás pavilon nevű kiegészítője, a Dobble Mini, a Tranquility. Reméljük, ezek mind megérkeznek idén.

A Frosthaven 2022-re várható.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva