Fábos Erika | 2020.08.23. 08:00
Újdonság! A MÁV utószezonos menetrenddel készül a Balatonnál
Az augusztus végéig érvényes nyári menetrend után augusztus 31-től, szeptember 13-ig utószezoni menetrendet vezet be a MÁV a Balatonnál. A bicajokat ingyen viszik.

A közleményben azt írják, hogy mivel az idén biztonságosabb itthon nyaralni, ezért várhatóan kora ősszel is többen utaznak a szokásosnál a Balatonhoz. Tájékoztatásuk szerint az utószezoni menetrendet a korábbi évek magas utasforgalmi tapasztalatai alapján alakították ki. Szeptember közepéig sűrűbben járnak még a vonatok, az ősszel korábban megszokotthoz képest. Jó hír, hogy a MÁV-Start szeptember végéig biztosítja a Balaton 24 és Balaton 72 elnevezésű kedvezményes napijegyeket is.

A déli parton 7 vonatpár lesz hétvégén

Az utószezonban a déli parton Budapest és a Balaton között minden nap óránként közlekednek gyorsvonatok a legfrekventáltabb településekre,
míg a kisebb megállók sebesvonatokkal érhetőek el. A Budapest-Siófok-Nagykanizsa illetve Budapest-Siófok-Keszthely között két-kétóránként járó gyorsvonatok mindegyikén közlekedik klímás InterCity kocsi, valamint Keszthelyig a menetrendben jelölt hat pár vonatban étkezőkocsi is lesz, és péntektől vasárnapig egy késő esti vonatpár is közlekedik majd Budapest és Keszthely között.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Hétköznapokon 2 pár, hétvégén pedig 7 pár sebesvonat is közlekedik majd Budapest és a Balaton között Siófokig, Fonyódig vagy Balatonszentgyörgyig nagyobb kerékpáros férőhellyel, ezeken a vonatokon kerékpárhelyjegy váltása nélkül utazhatnak a bicajok.

Érdemes figyelni a menetrendet, mert több vonat jár még szeptemberben is a Balatonhoz Fotó: Szaniszló Hajnalka

Az északi parton kétóránként jár a vonat

Az északi parton az utószezonban Budapest és Tapolca között minden nap kétóránként közlekednek a Kék Hullám sebesvonatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival, kerékpárhelyjegy váltása nélkül.
Emellett Budapest és Balatonfüred között hétköznap 2 pár, hétvégén 5 pár Katica sebesvonat jár klímás, részben akadálymentes Desiro motorvonattal.
Hétköznapokon Székesfehérvár és Balatonfüred között személyvonatok közlekednek a Katica vonatok pótlására. Szintén járnak majd péntek délután, illetve hétvégén Tekergő gyorsvonatok is Budapest és Tapolca között.

Ezek a járatok szeptembertől már nem mennek

A Kelet-Magyarországot a Balatonnal összekötő Aranyhíd, Ezüstpart és Aranypart expresszek, valamint a hétvégi Jégmadár sebesvonatok illetve a Bagolyvonatok nem közlekednek az utószezoni menetrend ideje alatt.

Nyitókép: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva