Horváth Virág | 2020.08.30. 17:04
Íme, a Veszprémi Utcazene Fesztivál Győztesei!
Véget ért a Veszprémi Utcazene Fesztivál, ahol idén a korábbi évekkel ellentétben csak az utcazenész versenyt szervezték meg, és csak a szakmai zsűri szava döntött.

Négy napon át négy színpadon versenyezhettek Veszprémben az utcazenészek. A húsz kiválasztott formáció minden nap forgószínpadszerűen foglalta el az Óváros téri helyszíneket és mutatták be tudásukat. A járványhelyzetre való tekintettel idén családiasabb rendezvényt szerveztek, és a 2 millió forintos fődíjról a szakmai zsűri döntött, amit Csiszár Virág fesztiválszervező. Németh Róbert zenész, újságíró, Podlovics Péter producer és Frenk előadóművész, zenész alkotott.

A zsűri két első helyet hirdetve idén a Kellene Kis Kert és Zséka produkcióját találta a legjobbnak. Zsombor Réka ’Zséka’ ukulelén kíséri magát, és egy looper pedál segítségével építi fel a zenei aláfestést. Repertoárjában saját dalok és feldolgozások, magyar és külföldi dalok is megszólaltak. 2019-ben A Dal című versenyben az Év felfedezettje lett. A Kellene kis kert zenekar balkáni és magyar, cigány népzenei, acid jazz, funky elemeket vonultat fel, hol előre megírt, hol improvizatív formában.

Hajnal 1 órakor adták át a díjat a Papírkutyában Fotó: Veszprémi Utcazene Fesztivál

Nehéz helyzetben volt a zsűri, hiszen minden beválogatott formáció magas színvonalon képviselte saját zenei stílusát, ám muszáj volt döntésre jutni, és a verseny utolsó napján, szombaton hajnal 1 órakor át is adták a szakmai zsűri díját.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva