Horváth Virág | 2020.08.25. 15:00
Szerdán kezdődik az Utcazene Fesztivál
A járványhelyzet miatt „csökkentett” módban, szerdától szombatig tart idén a Veszprémi Utcazene Fesztivál.

Több módosítással és korlátozással, de idén is megrendezik a megyeszékhely kultikus fesztiválját. A kormány intézkedései értelmében a Veszprémi Utcazene Fesztivál stábja köztes megoldásként a fesztivált nem, de a foodtruck show-t és a zenészversenyt megtartja. A fesztivál gerincét alkotó és 12 színpadot érintő nemzetközi koncertprogramot, a fellépőket lemondták, ezzel együtt a programhelyszíneket is megszüntették.

Az utcazenész verseny idei évre kiválogatott 20 előadójának naponta 18:00 és 00:00 között 4 utcazenészponton bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, a szakmai zsűri szerinti legjobbat 2.000.000 Ft díjazásban részesítik. Helyszínnek az Óváros teret és a környező utcákat jelölték meg.

Minden zenei stílus képviselteti magát a fesztiválon Fotó: archív/ Penovác Károly

A korlátozások ellenére a szervezők szerint a Veszprémi Utcazene Fesztivál történetének egyik legerősebb versenyzői felhozatala az idei. Veszprém és környékéről is többen bejutottak a „kezdőcsapatba”, de olyan különleges hangzású együttesekkel is találkozhatunk, mint a balkáni és magyar népzenei elemekkel felvértezett Kellene Kis Kert, vagy az indie-folk irányvonalat erősítő Wolfolks. Az bizonyos, hogy minden utcazenész felállás és zenei stílus képviselteti magát idén is a színpadokon.

A szervezők úgy gondolják, a közönségszavazás nem igazságos egy olyan élethelyzetben, ahol a közönség részvételét az ismert okok is befolyásolhatják térben és időben egyaránt, így a szakmai zsűri: Csiszár Virág fesztiválszervező, Németh Róbert zenész, újságíró, Podlovics Péter producer és Frenk előadóművész, zenész dönt a kétmillió forintról.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva