Keszey Ágnes / zaol.hu | 2020.10.26. 12:00
Vándorkiállítást szerveznek az Év Balatoni Háza pályázathoz kapcsolódóan
A megmérettetés népszerűsítése érdekében vándorkiállítást is útjára indítottak, melyen a tavaly díjazott épületek láthatóak.

Idén is meghirdette az Év Balatoni Háza pályázatot a Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület, a Miniszterelnökség támogatásával. A megmérettetés népszerűsítése érdekében vándorkiállítást is útjára indítottak, melyen a tavaly díjazott épületek láthatóak.

A tihanyi Civilek háza és a kikötő épülete, a dörgicsei Trombitás Háza és a mindszentkállai Borász Háza, a badacsonytomaji Hableány, valamint a balatonfüredi városi uszoda és sportakadémia és a közösségi közlekedés fejlesztése voltak az előző pályázat díjazottjai. Az ezekről készült fotókat láthatja a közönség a Balaton Színház előtt, azon a Terasztárlaton, mely csütörtökön délután nyílt meg. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere köszöntőjében elmondta, azzal, hogy a vándorkiállítás a városba érkezett, a Zala megyei építészek figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy vegyenek részt a pályázaton. Mint mondta, valamely díj elnyerése nemcsak a tervezőnek elismerés, hanem annak a térségnek is, amelyben az elismeréssel jutalmazott épület található – írja a zaol.hu.

Itt megnézheted a korábbi évek egyik díjazott nyaralóját.

A Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség idén már harmadik alkalommal írta ki az Év Balatoni Háza pályázatot. Céljuk, hogy minél többekkel megismertessék a minőségi építészetet és hogy ráirányítsák a figyelmet a Balatonnál lévő példaértékű épületekre.

Szép balatoni házakat nézegetnél? Itt megtalálod őket!

Szauer Rózsa, a NABE elnöke nyitóbeszédében részletezte, hogy a Balaton, a környezet védelme mellett az építtetők vágyait, a tervezők tudását és a szabályokat kell összhangba hozni. Véleménye szerint az előírásokat a jelenleginél egységesebben kellene értelmezni és betartani. A pályázatra utalva elmondta: a díjazott épületek mindezek egységére jó példák.

Lengl Zoltán, a Zala Megyei Kormányhivatal állami főépítésze is arról szólt, hogy a példaértékű épületek bemutatásával a minőségi építészetet is népszerűsítik.

 

Nyitókép: Darabos György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva