Góz Lilla/Sonline.hu | 2021.04.16. 06:00
Vidramintás vesszőkosarakra lehet licitálni a bajba jutott vidrapark megsegítésére
Kosárlicitet indítottak Somogy megyében az ország egyetlen vidramenhelyének megsegítésére. A Somogy Természetvédelmi Szervezet Petesmalmi Vidraparkja a kormányrendeletnek megfelelve november óta zárva tart, és mivel a belépődíjakból tartják fenn magukat, mára minden tartalékukat felélték.

Kelevíz településen öt éve készülnek közmunkaprogramban szép vesszőkosarak. Most egyedi, vidramintás darabokra lehet licitálni.

Kedves Mindenki! Túlélésért küzd az ország egyetlen vidramenhelye, a Somogy Természetvédelmi Szervezet Petesmalmi…

Posted by Krisztina Balatincz on Tuesday, April 13, 2021

– A napokban tragikus hirtelenséggel eltávozott Töreki Tamás, aki mentőtisztként a vidrapark vezetőjének, Balogh Mártának a legnagyobb támasza volt. Szeretnénk segíteni neki ebben a kilátástalan helyzetben, hogy tudja folytatni azt a példaértékű munkát, amelyet évek óta folytat – mondta Vargáné Balatincz Krisztina, Kelevíz polgármestere.

A likeBalaton.hu-n is olvashattok Balogh Mártáról és a mentett vidrákról! Itt és itt!

Balogh Márta 2007 óta foglalkozik a vidrákkal, elsődleges célja az, hogy felkészítse az állatokat a szabad, önálló életre. Szinte az ország minden tájáról kerültek hozzá vidrák, áldozatos munkája révén pedig egyre több gyerekkel, felnőttel ismertette meg az állatot a petesmalmi festői környezetben.

Szofi, az egyik mentett vidra
Fotó: Balogh Márta – hivatalos

 

Vargáné Balatincz Krisztina polgármester megjegyezte: Kelevízen 2016 óra foglalkoznak a közmunkaprogram keretében kosárfonással, már saját maguknak megtermelik a vesszőket is. Ezúttal egy-egy olyan egyedi kosarat készítettek, amelynek a bélését vidrák díszítik.
– A közösségi oldalon lehet licitálni nyilvánosan, vagy anonim módon jövő kedden délután négy óráig, eddig mindkét kosárra ötvenezer forint feletti ajánlat érkezett – mondta el Vargáné Balatincz Krisztina.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Nagy Tibor/stvsz.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva