travelo.hu | 2021.10.17. 16:00
Világszínvonalú fakuckókból álló szálláshely épül a Balatonnál
Futurisztikus kabinokból álló luxuskempinget létesít a Balaton-felvidéken a Hello Wood magyar design és építész stúdió. Még az idén megnyílik a Kapolcs melletti Csóromfölde glampingje.

Még nem sokat hallani róla, de már javában épül a cég hosszú évek óta gondozott és fejlesztett, öthektáros Balaton-felvidéki telkén egy saját tervezésű és üzemeltetésű glamping resort – írja a travelo.hu.

– A csóromföldi telkünk már korábban is helyet adott az építészeti alkotótáboroknak, de régóta foglalkoztat minket a 300 éves falurész felélesztése is. Erre a gondolatra épült a Project Village programunk is. Ez a szállásprojekt a Hello Wood szintlépésének egy fontos állomása, és egyben egy olyan referencia helyszín, amelyben professzionális építészeti és belsőépítészeti projektet mutathatunk be – fogalmazott Köller Dalma, miközben hozzátette, a szálláshelyet várhatóan év végén nyitják meg partnerségben a már évek óta lombházakat kínáló Treehouses Noszvajjal, akik az üzemeltetésért is felelnek majd.

A világ leginnovatívabb épületei közé választották szeptemberben a Hello Wood “WorkStation” kabinjait.

Az egyedi kialakítású design kabinokat két ember elszállásolására tervezték, mindet saját wellness-részleggel szerelték fel, amit talán a természet közelségére, a világtól elvonulásra vágyók fognak igazán értékelni.

A világ leginnovatívabb épületei közé került WorkStation kabin
Fotó: Darab Zsuzsa/Hello Wood

A Hello Wood kabinjait a nyár végén is láthattak azon szerencsések, akik például Tállyára kirándultak. A tokaj-hegyaljai borvidéken fekvő, Európa mértani középpontjaként is emlegetett község ugyanis már ilyen, apartmanként is bérelhető, geometrikus formájú faházakat kínál az odalátogatóknak. Néhány hete nyílt meg ugyanis a Tokaj Paradise szálláshelye távol a civilizációtól, szelíd dombok ölelésében, egy kis horgásztó partján, ahol jelenleg négy ilyen kuckóban tölthetnek el egy-egy éjszakát az arra kirándulók.

Nyitókép: Darab Zsuzsa/Hello Wood

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva