2020.01.28. 14:00
Voltál már a zalakarosi fürdőben?
Látogatottságban és az eredményesség szempontjából is felülmúlta az előzetes várakozásokat a Zalakarosi Fürdő elmúlt éve. Cziráki László vezérigazgató beszélt az idei fontos fejlesztésekről is, szerintünk érdemes lesz kipróbálnotok a zalai gyógyfürdőt!

Végleges számok még nem állnak rendelkezésre, de az már most is látható, hogy a Zalakarosi Fürdő vendégszáma mintegy 3 százalékkal haladta meg a tervezett (620 ezer) szintet, s ennek megfelelően a gazdasági társaság eredményességében is közel 5 százalékos növekedés regisztrálható.

– A számok természetesen önmagukban is fontosak, de ha egy kicsit a körülményekkel is foglalkozunk, akkor láthatjuk, hogy milyen nehéz volt az elmúlt évünk – kezdte Cziráki László, aki rámutatott: a csapadékos nyár, a Gyógycentrum felújításából adódó kiesés, illetve a Fürdő Hotel felújítása is csökkentette a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint a fürdő területe részben építési területként funkcionált az év nagy részében.

– Az adatok mellett a szakmai elismerések és a vendégek visszajelzései is örömre adhatnak okot, hiszen az „Év Fürdője” közönségszavazáson a dobogó harmadik fokán végeztünk. Emellett a Magyar Fürdőszövetség Innovációs nagydíját nyertük el a szolgáltatások kategóriában. A legnagyobb szakmai elismeréseket a Magyar Fürdőszövetség, valamint az Európai Fürdőszövetség ötcsillagos minősítései jelentik, ezzel a Zalakarosi Fürdő belépett az európai termálturizmus elitjébe.

Cziráki László vezérigazgató: az ország első számú családbarát fürdője szeretnénk lenni, Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A múlt év sem telt el fejlesztések, beruházások nélkül, a Gyógycentrum és Gyógy­kert rekonstrukciója közel 1 milliárd forintba, a Fürdő Hotel felújítása 200 millió forintba, míg a nemrég elkészült új Szaunavilág kialakítása 440 millió forintba került.

A új szaunavilág magas minőséget képvisel, Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap /Archív

– Az idei évben is több fejlesztést szeretnénk megvalósítani, így többek között a fürdő északi részén lévő épület emeletén egy ifjúsági szállót alakítunk ki, több mint 40 férőhellyel és tanári szobákkal – említette a vezérigazgató, aki hozzátette: szeretnék, ha a korábbiaknál is kedveltebb, kiemeltebb célpont lenne Zalakaros, az osztálykirándulások szervezésekor.

Az idén a strandi medencék felújítására is jelentős összeget fordít a fürdő, Fotó: ZH Archívum

– Szintén az idei évet érinti a stranddal közvetlen kapcsolatban álló terület fejlesztése, ahol közel egyhektáros területen kezdjük el az autós kemping kialakítását. A beléptető rendszer modernizálását is tervezzük, ami egyfelől a szoftverek cseréjét, másrészt új beléptető kapuk kialakítását is magában foglalja, valamint lehetőséget teremt majd a készpénzmentes fizetésre is. A beruházások mellett a strandi medencék karbantartására és felújítására is jelentős összeget fordítunk.

Nézd meg a fürdő képeit:

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva