Szaniszló Hajnalka | 2020.12.24. 07:00
Ördög Nóra: örömből és jókedvből adnék egy nagy dobozzal mindenkinek
Ördög Nóráék már otthonuknak tekintik a Balatont, idén ott is állítanak a karácsonyfát. Vége a Dancing with the Stars-nak, így most már az ünnepekre koncentrál, de közben mesél a balatoni életről és imádott sütijükről is.

– Sírtál a Dancing döntőjében. Valóban annyira együtt lélegeztetek a versenyzőkkel, ahogyan azt láthattuk és mondták ők maguk is?
Különösen a verseny végén. Amikor még tizenketten voltak, akkor igyekeztünk távol tartani magunkat, hogy még véletlenül se lehessünk részrehajlóak. Ez abból a szempontból nem volt a legjobb döntés, hogy úgy éreztem, emiatt tényleg lett egy szakadék közöttünk, pedig a legtöbb versenyzővel egyébként régen is jó kapcsolatban voltam. Ez a verseny nagyon fontos lett számukra, és az is, hogy mi mit és hogyan mondunk nekik. Lehet, hogy olykor nem volt annyira látványos a fejlődésük, de az energiát, a hitet és az akaratot belepakolták a produkciókba. Mi pedig igyekeztünk mindenkit önmagához mérni. Ezek miatt mindenki nagyon katartikusan élte meg a versenyt.

Fotó: TV2

 

– Mennyit kellett dolgoznod a Dancingben egy héten/egy nap és hogy tudtál így találkozni a családdal?
Nem is a Dancing volt fárasztó, hanem minden más, ami az életem részét képezi manapság. A végén elkezdett sűrűsödni a program, a plusz próbák, extra forgatások és kisfilmek miatt, de emellett a férjem fotós tehetségkutatóján is dolgoztunk, ami hétfőtől csütörtökig elfoglaltságot jelentett számunkra. Emellett ott van a kisbolt és a hozzá kapcsolódó webshop is nagyon sok munkát jelent. Na és persze a két gyerekünk, a családunk élete. A csúcspont a döntő hete volt, amikor ezek mind együtt, koncentráltan voltak jelen. Ma már azt érzem, hogy kezdhetünk hangolódni az ünnepekre.

 

Fotó: Ördög Nóra Facebook

 

– Úgy tűnik számomra, hogy tökéletesen a helyeden vagy és jóban vagy önmagaddal. Jól látom?
Csak így lehet csinálni, ha így élem meg! Nem mondom, hogy nem fáradtam el, mert már a nyár végén is azt éreztem, hogy nagyon kimerült vagyok. Egy kisebb utazás nagyon jólesett volna. Számunkra az igazi töltekezés az, amikor ki tudunk szakadni itthonról és utazhatunk. Idén ez a járvány miatt elmaradt, ugyanakkor mindig történik valami izgalmas, ami lelkesít bennünket, amit lehet izgatottan várni.

– Hol éltek most? Balatonakarattyán vagy a fővárosban telnek a mindennapok?
Életvitelszerűen most Diósdon élünk, de hétvégén például voltunk a Balatonnál is, onnan jöttem fel a Dancing-re. Balatonakarattyán feldíszítettük a karácsonyfát és nagyon nyugodalmas napunk volt. Ittunk egy forralt bort és kicsit bekuckóztunk. Ezek a dolgok nagyon szépen fel tudnak tölteni.

– Teljes egészében otthonotoknak tekintitek már a Balatont?
Igen! Ezért is tartottam fontosnak, hogy idén először ott is állítsunk karácsonyfát. Szerettem volna, ha Akarattyára is beköltözik a karácsony. Már nyáron is éreztem, hogy egyszer “ottfelejtjük” magunkat Akarattyán, ugyanakkor a kétlakiságunkat is nagyon szeretem. A téli időszak inkább Budapest és környékéhez kapcsolódik, a nyár pedig teljes egészében a Balatont jelenti számunkra.

Fotó: Ördög Nóra Facebook

 

– Maradjunk a Balatonnál és a kedvenc helyeknél. Merre jártok, mit csináltok a tó körül?
Akarattyáról majdnem mindig az északi parton indulunk el. Csopak, Balatonfüred, Tihany (ott volt az esküvőnk, ezért Tihany mindig fontos hely lesz), de a déli részt is szeretjük, a fiúk szoktak arra bringázni. A Majtényi-présház, Balatonszemes… ezeket mind szeretjük.

Fotó: Ördög Nóra Facebook

 

– Gyerekkorodból milyen emlékeid vannak a Balatonról?
Kisebb koromban nagymamámmal Balatongyörökön voltunk, aztán táborban Balatonszárszón és volt egy nagy táncverseny is Zánkán, amin többször részt vettem. Fiatalkoromban Balatonfenyvesen, a Vitorlás büfében voltam büféskislány. Sütöttem az amerikai minifánkot, és adagoltam fagyit. (nevet) Ez volt az első komolyabb munkám a gimis éveim alatt.

– A legtöbben a nyárhoz kapcsolják a Balatont. Mesélj nekem az őszi és a téli Balatonról. Hogyan éled meg, milyenek a fények, a színek, az illatok, milyen a víz hullámzása?
Egészen máshol megy le a nap, más a hangulata, mások a fények, a színek… sokkal békésebb az egész. Borzongatóan gyönyörű és egész más a rezgése, mint nyáron. Friss és nyugodt, s ez az egész felüdíti az embert.

Fotó: Ördög Nóra Facebook

 

– Mi kerül nálatok a karácsonyi asztalra?
A férjem megtiltotta, hogy főzzek karácsonykor. Mindig nagyon készültem, ideges voltam, hogy minden jól sikerüljön és ezt az egész feszült helyzetet annyira a csúcsra járattam, hogy Pali egyszer azt mondta, hogy ebből elég volt, s inkább rendel pizzát, mert nem akarja látni, hogy a konyhában idegeskedem, mosogatok, és szinte csak erről szól számomra az ünnep. Néhány éve már étterembe megyünk, s bár idén nincs étterem, most sem fogok főzni, valahogyan megoldjuk. (nevet)

– Egy egészen rendhagyó, laza klipet készítettetek Lóciékkal és Tóth Andival.
Sok ilyen típusú visszajelzés érkezett, de én nem érzem rendhagyónak. A klip és a dal is egyfajta felelgetés a karácsony és a szilveszter között. Lócit (Lóci játszik zenekar – a szerk.) kértük fel arra, hogy Nekem a karácsony címmel írjon dalt, amelyhez ilyen kontrasztos, laza klipet képzeltünk el. Nem kell túlgondolni. Van, akinek a szilveszter, van, akinek a karácsony. Szerepel benne a szilveszter-imádó bohém, vagány csaj (Tóth Andi) és a karácsony-imádó srác (Lóci) és ők felelgetnek egymásnak. Ezt a két hangulatot szerettük volna megjeleníteni a videóban. Ez a dal semmi mást nem akar, csak jókedvet hozni. Amikor meghallgatom, mindig fülig ér a szám, a családdal sokszor ugrálunk rá otthon. Ez a dal kilazítja az idegszálakat. Arra vágyunk mindannyian, hogy legyen egy apró jó érzés, egy kis vidámság: nekem a szilveszter, nekem a karácsony. Egy igazi feel good-dal.

 

– A cipősdoboz akciótokban több száz csomag gyűlt össze a kisboltotok előtt az óriási szánon. Te, ha nem tárgyakat, hanem gondolatokat, érzéseket, jó szavakat, tennél egy cipősdobozba, mi lenne benne így, a karácsony közeledtével, egy nagyon fura év, 2020 végén?
Hozzanak az ünnepek mindenkinek megnyugvást és békét. Valahogyan vissza kellene hozni az életünkbe jókedvet, hiszen idén rengeteg olyan dolgot kellett nélkülöznünk (koncertek, kávézások, beszélgetések, találkozások, utazás), amely a jókedvet jelentette, amelytől mosolygósak voltak a napok. Az örömet és a jókedvet kellene visszacsempészni az életünkbe. Ha ebből adhatnék egy nagy dobozzal mindenkinek, az nagyon jó lenne.

 

Fotó: Ördög Nóra Facebook

 

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a képre a többi interjúért!

 

Nyitókép: Ördög Nóra Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva