likeBalaton.hu | 2024.06.05. 08:00
Válint Bence a Ferrari Challenge balatoni versenyhétvégéjén is kiválóan teljesített
A Ferrari pilótája dobogóra is állhatott a balatoni versenypályán: hatalmas élmény volt számára hazai közönség előtt versenyezni.

A szombati versenyen harmadik lett, míg a vasárnapi futamon egy defekt miatt csak az ötödik helyen végzett Válint Bence a Ferrari Challenge márkakupa-sorozat Balatonfőkajár mellett rendezett idei második fordulóján.

Fotó: Válint Bence

A 19 éves pilóta az idénynyitó mugellói hétvégén egy futamgyőzelmet és egy második helyet szerzett, ezzel az összetett élén állva készült a Balaton Park Circuit-en rendezett második állomásra.

– Nagyon jól éreztem magam a hazai közönség előtt, köszönöm, hogy ennyien kijöttek megnézni. Ezzel együtt nem titkolom, óriási csalódás, hogy a szombati harmadik hely után a versenyhétvége második napján nem sikerült dobogóra állnom

– nyilatkozta Válint.

Fotó: Válint Bence

Válint a szombati napon a második rajtkockát szerezte meg, a viadalon pedig harmadikként ért célba, így dobogóra állt hazai közönség előtt. Vasárnap a magyar versenyző a negyedik helyre kvalifikálta magát az időmérőn, de a délutáni futam rajtja után azonnal feljött harmadiknak. Többet azonban nem sikerült már javítania, defekt miatt ugyanis a boxba kellett hajtania kerékcserére, így kategóriájában ötödikként zárta ezt a viadalt. A Ferrari Challenge idei szezonja három hét múlva folytatódik a spanyolországi Jerezben.

Fotó: Válint Bence

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Válint Bence

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva