likeBalaton.hu | 2024.09.15. 22:59
Több ezer fecske élete forog kockán a Balaton partján – Csatlakozz a hétfői életmentő akcióhoz!
Hétfőn több ezer fecske megmentése válhat valósággá a Balaton északi partján! Óriási összefogás alakult ki állatbarátok, önkéntesek, szervezetek és hatóságok részvételével, hogy ezek a csodálatos madarak túlélhessék az éhezést. Most itt az esély, hogy te is részt vegyél egy történelmi mentőakcióban!

Hihetetlen összefogásnak vagyunk szemtanúi a Balaton északi partján! Állatbarátok, önkéntesek és szervezetek komoly forgalomlassítási akciókat hajtottak végre a fecskék érdekében – de ez csak a kezdet. A végső nagy roham hétfőn indul az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány szervezésében, amikor több ezer fecske élete múlhat azon, hogy sikerül-e őket megmenteni az éhhaláltól.

A történet szívszorító: legyengült fecskék ezrei gyülekeznek az Alsóörsi camping környékén, a házak tornácain, az épületek párkányain ideiglenes otthont keresve. Az erőik végére értek, de a remény még nem veszett el!

Hétfőn reggel 10:00-kor a Balatonalmádi Aldi mögötti parkolóban indul a nagy összefogás – egy életmentő akció, amellyel közösen biztosíthatjuk a madarak túlélését.

Miért fontos a fecskevédelem a Balaton környékén?

A fecskék kulcsszerepet játszanak a helyi ökoszisztémában, mivel rovarokkal táplálkoznak, segítve a szúnyogok és más kártevők természetes visszaszorítását. Az Alsóörsi campingben több ezer legyengült fecske keres menedéket, és most szükségük van a mi segítségünkre!

Holnap reggel te is részese lehetsz a fecskementő akciónak!
Találkozó: Balatonalmádi Aldi mögötti parkolóban, 10:00 órakor.

Mit hozz magaddal?

  • Élő lisztkukacok
  • Keményre főtt, összetört tojás
  • Műanyag tányérok
Tojást az alábbiak szerint készítsétek el:
“A tojást keményre főzni, a sárgáját, fehérjét villával apróra nyomkodni vagy ugyanez, csak túrót is keverni és kevés vizet adni hozzá, hogy ne legyen nagyon folyós és erre lehet még tenni élő, mozgó lisztkukacot”

Miért kulcsfontosságú ez az akció?

A fecskék legyengültek és nem tudnak megfelelő táplálékhoz jutni. Az önkéntesek hétfőn reggel kezdenek a madarak bőséges etetésébe, hogy újra erőre kapjanak és folytathassák útjukat. Ez az akció megmentheti több ezer madár életét, és biztosíthatja, hogy a fecskeállomány fennmaradjon.

Hogyan segíthetsz?

Csatlakozz te is a fecskementő akcióhoz, és hozz magaddal minden szükséges eszközt! Ez az életmentő program nemcsak a fecskék megmentését segíti, hanem a Balaton ökoszisztémájának fenntartását is támogatja. Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy részese legyél egy ilyen hatalmas összefogásnak!

Ez egy olyan esemény, amely örökre nyomot hagy a Balaton történetében – ne maradj le róla!

 

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva