likeBalaton.hu | 2024.04.01. 16:00
Június végén startol a Bondoró Balatonalmádiban
Nemzetközi és hazai utcaszínházi előadások, koncertek, bábelőadások, gólyalábas attrakciók, cirkuszi és újcirkuszi produkciók várják az érdeklődőket a 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztiválon június 28. és 30. között Balatonalmádiban, az Öreg-parkban.

Visszatérő fellépője a fesztiválnak a Kajárpéci Vízirevű, amely vidám jelenetekkel szórakoztatja majd a közönséget, míg a Langaléta Garabonciások gólyalábakon érkeznek az eseményre, a TeátRum Trapptop pedig legújabb produkcióját mutatja be – adták hírül a szervezők.

Fotó: Bondoró Fesztivál

Jól ismert mesék, történetek elevenednek meg a Manézsban és a MeseLigetben: Boka Gábor Színháza a János Vitézt, Majoros Ági Bábszínháza a Piroska és a farkas című mesét dolgozza fel, a Kámfor Bábszínház pedig a Kacor királyt.
Fellép a KL Színház a Patkó Bandi Legendája című előadással, óriásbábokkal érkezik a Bab Társulat, amely Jelenetek egy házasságból, avagy a három kívánság című produkcióját adja elő és fellépnek a Kövér Béla Bábszínház művészei is.

Fotó: Bondoró Fesztivál

Az aprócska bábok képviseletében érkezik majd a színpadra a Mikropódium STOP, Állj meg és nézz! című előadása.
A fesztiválon debütál a mine.yours.ours. projekt előadása, amely a Culture Management Academy és a EUNIC Global támogatásában, a Temesvár 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program együttműködésében valósul meg. A Temesvári Cristina Baldau (RO) interjúkat készített a két EKF város kulturális szervezőivel, amelyekben a kulturális munkában leggyakrabban felmerülő érzéseket kutatta. Ez az interjúkból készített kutatás szolgált a produkció alapjául, amelyet a Psycle of Movement Imagination társulat alakított át kortárs táncos, akrobatikus előadássá.
A Firebirds csapata Freak Fusion Cabaret című produkciójával lép színpadra, a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves bábszínész osztálya Fabók Mariann által rendezett vizsgadarabját, az Erzsóka című előadást mutatja be.
Esténként tűzshow várja a közönséget, de a Kreatív Kráter Kör Hajnalcsillag című tűztánc-előadása is szerepel a programban a csaknem tízéves múltra visszatekintő Aserdus SzikraShow-ja mellett.

Aserdus Tűzzsonglőr Produkció
Fotó: Bondoró Fesztivál

Koncertet ad Zuboly, a Felevad Duó – Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter formációja -, a Weinkillers zenekar és a Crazy Daisy Jug Band zenekar.
Fellép Kézdy Luca, a Magyar Rádió 2006-os jazzhegedű-versenyének döntőse és közönségdíjasa, valamint Szalai Anna és Dorozsmai Gergő formációja, az L.A. Suzi, de koncertezik Hegyi Dóra és Novai Gábor, a „NovaN” (Blahalouisiana, Mörk, Unique) is.
A fellépők között van a Csaknekedkislány, valamint a Cseh Centrum támogatásával a fesztiválra érkező DJ Gadjo. Móser Ádám Francia-balkán-klezmer tangó című koncertjét adja elő, de zenél majd a Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) által alapított Aranyakkord formáció és az Aurevoir zenekar.
A gyerekeket Danny Bain és Ágoston Béla mesekoncertje, valamint a HolddalaNap Zenekar Piripirí című előadása várja.
Ausztriából érkezik a fesztiválra a ConTakt csapat Foley című újcirkuszi, akrobatikus – élőzenés produkciója, a Rauxa Cia spanyol társulat The Strambotik Kabaret című bábszínházi előadását mutatja be, és fellép a Belgiumból érkező Compagnie el Caracol, amely bábos, utcaszínházi produkciót hoz La vie d’Alceste címmel.

 

Fotó: Bondoró Fesztivál hivatalos

Papito argentin művész új műsorát mutatja be Cabinet de Curiosités címmel. Az utcaszínházi vonalat erősíti Andrej Tomse Szlovéniából, Rasid Nikolic az olasz Perform-IT Showcase támogatásával lép színpadra The Gipsy Marionettist című marionettjátékával. A szintén Olaszországból érkező Teatro Due Mondi csapata pedig többször is igazi fieszta hangulatot varázsol majd a helyszínen.
Az Öreg-park egyéb pontjain lesznek kézműves-foglalkozások és egésznapos interaktív játékok, de több kiállítás és dizájnvásár is várja a közönséget – áll a közleményben.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: Bondoró Fesztivál
Nyitókép: Bondoró Fesztivál

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva