Koszorus Rita | 2024.08.16. 18:00
A 100 tagú cigányzenekar, Nemazalány és Király Viktor az 50. Boglári Szüreti Fesztiválon
Öt nap alatt több, mint 100 program várja a Balatonboglárra érkezőket.

Ötvenedik születésnapját ünnepli idén az ország egyik legrégibb fesztiválja, a Balatonboglári Szüreti Fesztivál. A családok fesztiváljaként idén minden korosztálynak és minden érdeklődési körű vendégnek igyekeztek a szervezők izgalmas programokkal kedveskedni.

A Csavargőzös múzeumhajó adott kiváló hátteret a szüreti táncoknak
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

– Nagy büszkeség számunkra, hogy már fél évszázados a rendezvény. Ötven éve a Várdombon kezdődött a fesztivál története. Az első rendezvényt még Várdombi Vidám Vasárnapok néven hirdették meg. Az első alkalmon a Várdombon alakítottak ki egy nagy színpadot, ahol a kulturális programokat tartották. Később a Boglári Borkombinát is beszállt a szervezésbe, ez fordulópontot jelentett a fesztivál életében, hiszen ekkor a jelenlegi helyszínre, vagyis a Platán strandra került. Azóta is ide várják a vendégeket augusztus 20-a környékén, így idén is – emlékezett vissza Mészáros Miklós polgármester.

Szüreti felvonulás Balatonbogláron 2023 őszén
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

A korábbi évekhez képest több újítást is bevezettek a szervezők a fesztivál idejére

– Minden nap tíz órától országos autótalálkozóval kezdünk, amely egészen délután 3 óráig tart. Olyan országos bázissal rendelkező autóklubok jönnek hozzánk, mint a BMW, az Alfa Romeo, a Scuderia. Hétvégén egy napot a modelloktatásnak szentelünk, amikor modellbemutatót tart a Csepeli Modell Sportegyesület – mondta Trejtnár Anita, fesztiváligazgató.

Boglári Szüreti Fesztivál
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

25 életnagyságú totem is kiállításra kerül

Az ingyenes, belépődíj nélküli fesztiválon a Béta Autó-Motor-Sport kiállításon Európában első ízben a kontinens legnagyobb Ferrari ereklye kiállítását nézhetik meg a látogatók.

– Ezer darabos kollekciót mutatnak be a Boglári Szüreti Fesztiválon, amelyek között 25 életnagyságú totem található, ezekkel lehetőségük lesz a rajongóknak szelfizni. Bemutatkozik a balatoni közönségnek a Magnus repülőgépgyártó is, valamint Kovács Miki dakaros Scania kamionján felül a Kermor Motorsport formula autók, verseny­autók, utcai autók, motorok és elektromos rollerek is láthatók öt napon át – sorolta az izgalmas programokat Trejtnár Anita.

A szórakozás mellett az egészségmegőrzés is szerepet kap a rendezvényen

A Generali Hungária két szűrőkamionja is érkezik augusztus 18-án és 19-én a Platán strandra, ahol csontsűrűség-mérés mellett testösszetétel-elemzés, vérnyomásmérés, glutén- és PSA teszt is kérhető. A kamionon két nap alatt mintegy 88 fesztiválozó szűrését végzik el a szakemberek. A szervezők azt kérik, hogy aki még nem kapott e-mailt, de jelentkezett szűrésre, jelenjen meg az adott napokon 13 és 19 óra között a Generali szűrőkamionnál.

Lesz zene valamennyi korosztálynak

Természetesen nem maradhatnak el a zenei programok sem a Boglári Szüreti Fesztiválon, hiszen a legjobb hazai előadók adják egymásnak a színpadot Balatonbogláron. Már hagyomány, hogy a fesztiválon

fellép a Lord zenekar, de tiszteletét teszi a Road, valamint fellép a Hollywood Rose, a Nemazalány, a Children of Distance, Király Viktor és GWM is. A retró dalok kedvelői sem maradnak zenei táplálék nélkül, jön Cory Happy Gang, de énekel a Bestiák, a Desperado is. Lesz mulatós szekció, hiszen érkezik Bódi Guszti és Margó, de helyi zenekarok is fellépnek.

Cory fellépése a Bujtor István Filmfesztiválon Balatonszemesen Fotó: Cory (Happy Gang) hivatalos

Cory fellépése a Bujtor István Filmfesztiválon Balatonszemesen 2022-ben
Fotó: Cory

Több tribute koncert várható a fesztiválon

Az Apáink útján Karthago tribute zenekar is fellép, valamint Zámbó Jimmy-emlékkoncert is színesíti a programot. A magyar nóták szerelmesei minden nap a borsétányon hallhatnak szívüknek kedves dalokat, ahol a 100 tagú cigányzenekar egy tagja húzza el a nótájukat.

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: A 100 Tagú Cigányzenekar játszik 35 éves jubileumi koncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2022. július 3-án.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva