Koszorus Rita | 2024.09.25. 12:00
Balatonboglári Szüreti Felvonulás 2024: beszámoló fotókkal és videóval
Lovasok, táncosok lepték el Balatonboglár utcáit.

Látványos szüreti felvonulást tartottak a hétvégén Balatonbogláron, ahova nem csak a környékről, de a vármegye minden részéről érkeztek érdeklődők és lovasok. Ezúttal nem csak a szőlőtermést és a hegy levét ünnepelték, hiszen a záruló önkormányzati ciklusról is mérleget vont a városvezetés.

Ilyen volt a Balatonboglári Szüreti Felvonulás
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

A József Attila Művelődési Háztól indult a szüreti menet

Az ünneplők innen a hajóállomás felé vették az irányt, onnan a Császta parkolóba, majd a Török Bálint utcai játszótérre és végül a Varga Béla Művelődési Házhoz érkeztek. A kisbíró minden egyes helyszínen kidobolta az elmúlt év legfontosabb boglári eseményeit.

Ilyen volt a Balatonboglári Szüreti Felvonulás
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

A felvonulást az önkormányzat támogatásával szervezte meg a Senior Táncegyüttes.

– Kilencedik alkalommal szervezzük a felvonulást, ahova számunkra is meglepő módon a vármegye minden pontjáról jelezték részvételi szándékukat érdeklődők. Ezért úgy gondolom, hogy nem csak a környéket mozgatjuk meg egy kicsit, de a szezont hosszabbító törekvésekhez is jól passzol a rendezvényünk – mondta Osváth Péter, a Senior Táncegyüttes vezetője.

Ilyen volt a Balatonboglári Szüreti Felvonulás
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

Fontos szempont volt, hogy a néphagyományokat ápolják és népszerűsítsék a népi táncot. Ezért hagyományos koreográfiát mutattak be a Boglári Bokrétákkal együtt, a talpalávalót a siófoki Sólya Zenekar szolgáltatta. A táncosokat a helyiek minden állomáson megvendégelték, ők pedig cserébe megtáncoltatták az összesereglett szép számú érdeklődőt.

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép:

Balatonboglári Szüreti Fevonulás 2024
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva