likeBalaton.hu | 2021.03.04. 08:00
Nem marad el a Tehetségkutató Rockfesztivál Balatonbogláron
Nem csak rockzenészeket várnak, hanem színvonalas világzenei, jazz, jazz-rock és más stílusú előadókat is, de kizárólag élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel lehet nevezni a huszonnegyedik balatoni tehetségkutató versenyre!

Nagy valószínűséggel az ország legrégebben létező és folyamatosan működő könnyűzenei versenye a Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztivál, melyet idén 24. alkalommal hirdettek meg.

A balatonboglári verseny nemcsak a Kistérségi Értéktár egyik kincse, hanem az Öröm a zene országos könnyűzenei tehetségkutató sorozat következő állomása is. Az idei megmérettetésre május 1-ig jelentkezhetnek az amatőr zenekarok, ám a körülmények jelentősen eltérnek a korábbi évek gyakorlatától.

– A Rockfesztivál elnevezés nem azt jelenti, hogy kizárólag ebből a műfajból várnánk a jelentkezőket, hiszen a korábbi években is voltak színvonalas világzenei, jazz, jazz-rock és más stílusú produkciók is.

Az viszont alapvető feltétel, hogy kizárólag élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel lehet nevezni.

Ha az aktuális koronavírus- korlátozások lehetővé teszik, a tervek szerint május 8-án Balatonbogláron, a Lengyel-Magyar Barátság Házában rendezzük meg a tehetségkutatót, de a korábbi évek gyakorlatától eltérő módon. Az egészségügyi óvintézkedésekre tekintettel a fellépők közönség nélkül tarthatják meg rövid, bemutatkozó koncertjüket. A fellépések alatt a teremben csak a technikai stáb és a szakmai zsűri tagjai lehetnek jelen.

Fotó: Balatonboglári Rockfesztivál

A zsűriben idén Póka Egon Máté Péter-díjas basszusgitáros, a Kőbányai Zenei Stúdió alapító-igazgatója; Szalay Lilla, a Kaposvári Agóra igazgatója; Andrásik Remo, a HANOSZ főtitkára, az Öröm a zene program vezetője, a GitárMánia és Zenei Továbbképző Tábor szakmai vezetője; Cserteg István, a tatabányai Peron Music Tehetségkutató alapítója, a tatai ZeneMánia Tábor vezetője; Kemán Patrik producer, zenei felvételvezető (Organic Sound); Gyémánt Bálint zenész és Ruff Ferenc, a paksi Pop-rock-jazz Tehetségkutató igazgatója foglal helyet – mondta Szalai Tünde főszervező, a „Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesületének programkoordinátora.

A Légrádi Antal XXIV. Tehetségkutató Rockfesztivál győztese továbbjut az Öröm a zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe, amelynek összdíjazása hárommillió forint.

A győztes és a résztvevő zenekarok számos különdíjat is elnyerhetnek, köztük fesztiválfellépési és profi stúdiófelvétel-készítési lehetőséget, valamint kiegészítőket a hangszereikhez.

A tehetségkutatón videók is készülnek, és valamennyi zenekar bemutatkozása elérhető lesz az Öröm a zene YouTube-csatornáján.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva