Barkóczy László/sonline.hu | 2021.11.23. 16:00
Olimpiát nyert a balatonboglári kozmetikus
A napokban rendezték meg Budapesten a kozmetikus-tanulók diákolimpiáját. A Balatonbogláron élő Nyíri Klaudia csapatával szoros versenyben hódította el az első helyet, így ők lettek szakmájuk legjobb tanulói ebben az esztendőben.

Nyíri Klaudia a fonyódi gimnáziumban fejezte be középiskolai tanulmányait két esztendeje, utána döntött úgy, kozmetikus szeretne lenni. Ezért a Keszthelyi Asbóth Sándor Technikumba jelentkezett, a tanév végén teszi le szakvizsgáját.

Szorgalma és jegyei alapján szaktanárai javasolták az országos megmérettetésre Perei Zsófiával és Hári Alexandrával együtt.

– Összesen tizenkét csapat indult a Hungexpon megrendezett diákolimpián. Először egy elméleti tesztet kellett kitölteni. Nagyon nehéz volt, s ebből a fordulóból csak a hat legjobb csapat juthatott tovább – elevenítette fel versenyélményeit Klaudia.

A második fordulóban már két-két csapat ment fel a színpadra, szóban kellett minél gyorsabban válaszolni a kérdésekre.

Klaudia és csapata nem látta a többi páros küzdelmét, nem is sejtette, hányadik helyen végzett. – Amikor bemondták, hogy mi lettünk az elsők, nagyon boldogok voltunk. Nem is számítottunk rá, hogy az első versenyünkön ilyen jól fogunk szerepelni – mondta a kozmetikustanuló.

A szakma kiváló tanulója szeretne lenni

Bármilyen furcsa, a kozmetikus diákolimpiának gyakorlati része nem is volt, a versenyzők elméleti fordulókban mutathatták meg, hogy mit is tudnak. De Klaudia nem adta fel versenyálmait, és azt sem, hogy a gyakorlatban is bizonyítson.

– Januárban lehet nevezni a szakma kiváló tanulója versenyre, amin mindenképpen szeretnék elindulni – mondta terveiről. – Ott, ha eljutok a döntőig, már egyénileg kell helytállni, és biztosan lesz gyakorlati feladat is.

A szép diákolimpiai szereplésért természetesen járt az érem, és számos ajándék az esemény támogatóitól. Klaudia büszkén mesélte, hogy sminktetoválás-tanfolyamra is kedvezményesen járhat az eredménye miatt. De egyelőre még gondolkodik, mert egy igazán jó képzés kedvezménnyel is nagyon drága.

A kozmetikusolimpikon jövő nyáron végez tanulmányaival, úgy tervezi, valahol a Balaton partján kezdené meg pályafutását a vizsgája után.

Forrás: Sonline.hu
Nyitókép: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva