Krausz Andrea | 2024.09.06. 16:00
Balatonbogláron közelről is megcsodálhatjuk a veterán autókat a hétvégén
Több mint 70 veterán autóval érkezik a tóhoz a Millers Oils Classic Kupa 2024 Balaton Trophy mezőnye szeptemberben 7-8-án. A túrasorozat Balatonbogláron ér véget, ahol a Gurulj Ide! elnevezésű rendezvényen fotózkodhatunk is a különleges járművekkel.

A 2022-ben indított Millers Oils Classic Kupa veteránautós túrasorozat idén is folytatódik, és szeptember 7-8-án kerül megrendezésre a negyedik futam, a Balaton Trophy.

Az ország több pontját érintő esemény látványos autós felvonulás, melyen a régi autók szerelmesei egy különleges időutazáson vehetnek részt.

Indulás Érdről, szeptember 7-én

Az idei Balaton Trophy első etapja szeptember 7-én, szombaton indul Érdről, kora délután. Az útvonal számos települést érint, köztük Sóskút, Etyek, Csákvár, Mór és Siófok állomásait. A veterán autók festői környezetben haladnak keresztül, eljutva a Balatonig, ahol a Balatonvilágos és Siófok is szerepel a megállók között. Az útvonal több településén látványos megállókra lehet számítani, ahol a helyi lakosok és az autórajongók is közelről csodálhatják meg a veteránosokat és youngtimereseket.

Útvonal:

Szombaton Érd, Sóskút, Etyek, Alcsútdoboz, Csákvár, Csákberény, Mór, Nagyveleg, Bakonycsernye, Várpalota, Berhida, Csajág, Balatonfőkajár, Balatonvilágos, Siófok.

Vasárnap Siófok, Zamárdi, Tab, Andocs, Szentgáloskér, Somodor, Kaposvár, Somogyjád, Osztopán, Somogyvár, Lengyeltóti, Szőlősgyörök, Balatonboglár.

Különleges verseny Balatonbogláron

A második nap, szeptember 8-án a mezőny Zamárdiból indul, és

a nap fénypontja Balatonbogláron, a Csavargőzös Műemlékhajónál lesz, ahol megrendezik az 1/100-as különpróbát.

Ennek lényege, hogy a résztvevőknek egy 20-30 méter hosszú szakaszt kell századmásodperc pontossággal teljesíteniük. Az idő nem a sebességről szól, hanem a pontosságról: a veterán autók 10-20 km/h sebességgel gurulnak, hogy elérjék a kívánt időt. A próbán 70-90 perc alatt 65-70 jármű teljesíti a feladatot.

Balatonbogláron már nem először fogadják a veterán autókat
Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Veterán autók és különleges programok Balatonbogláron

A Balaton Trophy Gurulj Ide! elnevezésű programja szeptember 8-án déltől várja az érdeklődőket Balatonbogláron. A Csavargőzös Műemlékhajó melletti területen veterán autók sorakoznak fel, akik fogadják a versenyzőket, majd megkezdődik az 1/100-as futam. A program során a látogatók közelről is megtekinthetik a járműveket, sőt, egy autós szelfipont is kialakításra kerül a Csavargőzössel és a Balatonnal.

Történelem és technika találkozása a Balatonnál

A Millers Oils Classic Kupa 2024 Balaton Trophy minden autórajongónak különleges élményt kínál. A gyönyörű helyszínek, a lenyűgöző veterán autók és a kihívásokkal teli verseny egyaránt emlékezetessé teszik a hétvégét. Az esemény nem csupán egy autós túra, hanem egy ünnep a veteránautók és a technikai örökség iránt érdeklődők számára.

Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva