viharjelzés: nincs
16°
K
3 km/h
Babel Sound: Kulturális hidakat építenek
Balatonboglár Szabadság utca 14
2018 júl. 19. 17:00 - 03:00
Megosztom
A Babel Soundon a fellépő művészek egyben országuk, nemzetiségük hiteles képviselői is.Küldetésük a népszokások megismertetése és tovább örökítése, az egymás iránti tisztelet elmélyítése a művészeten keresztül.

Babel Sound Július 19-i program

CSAVARGŐZÖS SZÍNPAD – BALATON CSAVARGŐZÖS MŰEMLÉKHAJÓ, BOGLÁRI KIKÖTŐ

17:00 Sequence Quartet (Magyarország)

A quartet alapvetően a klasszikus zenéből, valamint az autentikus és a modern jazzből merít, miközben igyekszik mindhárom zenei stílus tradícióit megőrizni. Törekszik az újításra, nagy gondot fordít az egyénenkénti érzelmek kifejezésére, melyet lírikus dallamokkal és modern hangzással tár a hallgató elé.

NAGYSZÍNPAD – PLATÁN STRAND

19:00 Maria Mazzotta & Redi Hasa (Olaszország/Albánia)

21:00 Vrelo (Szerbia)

Nem kiindulópontként használják a hagyományos népzenei anyagot, hanem kombinálják azt a modern zenével és zenekari felállásokkal. A hangszerek oldaláról való minimalista megközelítés, a megszólaló hangszerek számának csökkentése – basszus gitár és dob, loopok alkalmazása -, másfelől az ősi hangképzéssel és modern stílusban is hallható számos női énekhang szláv hagyományokra épülő világzenei produkcióvá teszi a Vrelot.

NAGYSÁTOR – PLATÁN STRAND

10:00 Évkerék Társulat (Magyarország)

A társulat népművelői színházként működik: határozott céljaik, közé tartozik a néphagyományok, népszokások életünkbe integrálásának lehetőségit keresni, a közönséget néprajzi gyűjtések anyagából merített értékekkel megismertetni. A díszletek, bábok, jelmezek is ezen igényesség jegyében kerülnek színre. A Társulat fontos célkitűzései közé tartozik az előadások helyszínhez, alkalomhoz való tájolása: számos előadásunk született egy adott ünnep, fesztivál, rendezvény eszmei tartalmához kapcsolódóan.

11:30 DzsinnKalaDzsi (mongol-orosz-kínai-magyar)

14:30 Percussí O No + Cumie (Baleár-szigetek, Spanyolország)

16:00 Maria Keck & De Cobre (Spanyolország)

A De Cobre egy nyolc éve működő, Keck Mária flamenco táncos-énekes-dalszerző köré épülő, állandóan változó és megújuló flamenco fúziós projekt. A jelenlegi felállásban Mária társai Kasia, a lengyel-amerikai flamenco gitáros-énekes és Miguel, a mexikói ütőhangszeres, egymás között forgatják úgy a flamencót, roma ritmusokat, spanyol coplát, magyar népi dallamokat, hogy egy sajátságos, csak rájuk jellemző zenei világban fürödhet a közönség. A zenét folyamatosan át- átszövi a flamenco tánc, ami szenvedélyes, feszített hullámaival szolgál kontrasztul a zenének. A formáció Madridban alakult és tavaly mutatta be első lemezét a Narrator Records gondozásában.

23:00 Celina da Piedade (Portugália)

Celina da Piedade tangóharmonikás, énekes, dalszerző. A legkülönfélébb módokon szólaltatta már meg tangóharmonikáját és hangját, ismerősek számára tradicionális színek és formák, megszólalnak rajta keresztül a portugál zene gyökerei és emlékei, miközben modern és univerzális. Kifejező, egyéni zenéje és színpadi jelenléte, karizmája megragadja nézőjét.

SZIMPLA ROMKOCSMA – BABELCAMP

22:30 Bilal Karaman Trio (Törökország)

0:00 Golosa La Orquesta (Chile

A tagok Chile különböző régióiból érkeztek, így különféle hatások érződnek műveikben. Latin-amerikai ritmusok – például bolero, milonga -, keringők, huachaca-jazz, tangó keveredik jazzes, swinges, folkos és rockos beütésekkel. Ezekből hallható néhány második lemezükön, a “La vida enloquece” címűn és ugyanilyen című első videóklipjükben, ami 2016 márciusában jelent meg.

01:30 Tuur Florizoone (Belgium)

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva