Dezslik Magdolna | 2024.06.29. 16:00
Balatoni manómesék #4 – A kerékpártúra

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer két kis manógyerek, Misi és Marcsi. Ők ikrek voltak, és mindent együtt csináltak. Az édesanyjukkal és a nagymamájukkal elutaztak a Balatonhoz, hogy egy hetet együtt töltsenek Balatonfenyvesen.

A negyedik nap reggelén Misi és Marcsi ismét izgatottan ébredtek a tornácos házban. A nap sugarai beszűrődtek a szobába, és a madarak csiripelése hívogatta őket a kertbe.

– Jó reggelt, gyerekek! – köszöntötte őket anya, miközben friss narancslevet öntött a poharukba. – Ma egy különleges helyre megyünk.

– Hova, anyu? – kérdezte Misi izgatottan.

– Ma biciklitúrát teszünk a környéken, bringázunk a parton, aztán meglátogatjuk a közeli erdőt – válaszolta anya mosolyogva.

Misi és Marcsi boldogan ugráltak fel-le, alig várták, hogy nyeregbe pattanjanak. Reggeli után felkészültek a túrára, és mindannyian kerékpárra ültek. Először a parton, a kerékpárúton bicikliztek, ahol a Balaton csillogó vize mellett haladtak.

– Nézd, milyen szép a víz! – kiáltotta Marcsi.

– Igen, és milyen friss a levegő! – válaszolta Misi.

Ahogy haladtak, megálltak néhány percre, hogy élvezzék a látványt és a kellemes szellőt. Majd folytatták útjukat az erdő felé. Az út gyönyörű volt, tele virágokkal és zöldellő fákkal.

– Nézd, ott egy mókus! – kiáltotta Marcsi, miközben egy kis mókus futott át az úton.

– Igen, és milyen gyors! – válaszolta Misi.

Az erdőbe érve megálltak egy kis tisztáson, ahol anya egy pikniket rendezett nekik. A tisztás közepén egy nagy, öreg tölgyfa állt, amely alatt árnyékban ülhettek.

– Ez a hely olyan szép – mondta nagyi, miközben leült egy pokrócra.

– Igen, és milyen nyugodt – tette hozzá anya.

Miután megették a finom szendvicseket és gyümölcsöket, Misi és Marcsi úgy döntöttek, hogy felfedezik az erdőt. Szaladgáltak, fára másztak, és virágokat szedtek.

– Nézzétek, találtam egy patakot! – kiáltotta Misi.

Marcsi odaszaladt, és együtt játszottak a friss, hideg vízben. Kavicsokat dobáltak a vízbe, és nézték, ahogy a hullámok elviszik a fákról vízbepottyant leveleket.

– Ez olyan jó móka! – mondta Marcsi nevetve.

Miután játszottak a pataknál, visszatértek a tisztásra, ahol anya és nagyi egy újabb meglepetéssel várta őket.

– Gyerekek, szeretnétek kipróbálni a buborékfújást? – kérdezte.

– Igen! – kiáltották egyszerre.

Anya elkezdte fújni a nagy, színes buborékokat, amelyek lassan szálltak az ég felé. Misi és Marcsi boldogan ugráltak, és próbálták elkapni a buborékokat.

– Nézd, mekkora! – kiáltotta Misi, miközben egy hatalmas buborékot próbált elkapni.

– Ez csodálatos! – tette hozzá Marcsi.

Az idő gyorsan eltelt, és hamarosan vissza kellett indulniuk a tornácos házhoz. De Misi és Marcsi tudták, hogy még sok kaland vár rájuk az elkövetkező napokban.

Este, amikor visszatértek a házba, a naplemente gyönyörű színekkel festette be az eget. A család együtt vacsorázott a tornácon, és Misi és Marcsi boldogan mesélték el a nap élményeit.

– Ez is egy csodálatos nap volt – mondta Misi, miközben a csillagokat nézte.

– Igen, és alig várom, hogy holnap újabb kalandok várjanak ránk – tette hozzá Marcsi.

Az este lassan leszállt, és Misi és Marcsi hamar álomba szenderültek, álmodva a következő nap izgalmas kalandjairól a Balaton partján.

Tovább olvasnád a manók történetét?

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva