Dezslik Magdolna | 2024.07.20. 16:00
Balatoni manómesék #7 – A madárparkban

Misi és Marcsi már hajnalban felébred az izgatottságtól, és szomorúan nézték az ablakból, hogy hatalmas felhők borítják az eget. Aznapra strandolást terveztek, de a hűvös idő miatt anya úgy döntött, hogy inkább a közeli madárparkba látogatnak el.

Marcsi duzzogva ballagott a park felé, mert ő inkább fürdeni szeretett volna.

– Ne aggódj, Marcsi, a madárpark is nagyon érdekes lesz – nyugtatta anya.

– Bezzeg az én időmben, nem volt ilyen nagy választék a programokban – dohogott nagymama. – Örüljetek, hogy ilyen szép helyekre mehettek!

Ahogy beléptek a madárparkba, Marcsi és Misi azonnal elvarázsolódtak. Mindenfelé csodálatos színekben pompázó madarak fogadták. A látvány azonnal magukkal ragadta a két manógyereket.

– Nézd, Misi, ott egy páva! – kiáltotta Marcsi, és csodálattal figyelte a madár gyönyörű tollazatát, ahogy kinyitotta a farktollait és ragyogott a napfényben.

– És ott van egy fehér páva is! – mutatott Misi izgatottan. – Milyen különleges!

A madarak látványa és a park szépsége elfeledtette Marcsi duzzogását. Anya és nagymama mosolyogva figyelték, ahogy a gyerekek boldogan szaladgáltak egyik madártól a másikig.

– Látjátok, mondtam, hogy jól fogjátok érezni magatokat – mondta anya mosolyogva.

A madárparkban Marcsi és Misi megtanulták, hogy itt sem szabad etetni a madarakat, mert ez ártalmas lehet számukra. Emellett rengeteg aranyos állatot is láttak: törpenyuszikat, csincsillákat, pónikat, mókusokat és még kengurut is. A gyerekek tágra nyílt szemmel figyelték az állatok minden mozdulatát.

– Nézd csak, Marcsi, milyen cuki az a törpenyuszi! – mutatott Misi egy fehér nyuszira, amely éppen egy kis répát rágcsált.

– És ott van egy mókus, nézd, hogyan ugrál az ágakon! – tette hozzá Marcsi lelkesen.

A nap további részében Marcsi és Misi felfedezték a madárpark minden szegletét. Láttak sokféle papagájt, egzotikus madarakat és még fácánokat is. Nagymama mesélt nekik a madarak szokásairól, és hogy mennyire fontos, hogy vigyázzunk rájuk és a környezetükre.

Ahogy visszaindultak a szállásukra, Marcsi és Misi tele voltak élményekkel és új ismeretekkel. Este, amikor ágyba bújtak, még mindig a színes tollak és a madarak vidám csiripelése járt a fejükben.

– Holnap vajon milyen kaland vár ránk? – kérdezte Misi álmosan.

– Akármi is lesz, biztosan nagyon jó lesz – válaszolta Marcsi, miközben lassan elaludtak, és újabb izgalmas kalandokról álmodtak.

Tovább olvasnád a manók történetét?

Szöveg és illusztráció: Dezslik Magdolna / likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva