Dezslik Magdolna | 2022.07.03. 19:19
Ebéd közben szállt le a mentőhelikopter a család kertjébe
Kőszegi Judit Bernadették balatonfenyvesi nyaralójának kertjébe szállt le vasárnap délben egy mentőhelikopter, melyet a közeli strandról riasztottak egy darázscsípés miatt. Megkerestük a családot.

Ahogy a likebalaton.hu is megírta, a helikopter nem talált megfelelő helyet a leszálláshoz.

Ahogy Kőszegi Judit Bernadett elmondta a likebalaton.hu kérdésére, a helikopter percekig körözött, és már annyira alacsonyan szállt, hogy a pilóták arcát is jól látta. Azonnal jeleztek is egymásnak, hogy az udvaron csinálnak helyet a gép leszállásához. A kertben elköltött ebédet azonnal félbehagyta a család, hogy segítsenek a pakolásban.

– Gimis koromban országos negyedik helyezést értem el elsősegélynyújtóként, úgyhogy azonnal arra gondoltunk, hogy baj lehet, ha ilyen sokáig itt köröz a mentőhelikopter. Az udvart átrendezte ugyan egy kicsit a nagy légmozgás, de amellett hogy félelmetes, felemelő érzés is volt, hogy segíthetünk valakinek.

– Miből gondolta, hogy a helikopter helyet keres a leszálláshoz?
– A szabadstrand viszonylag messze van, itt csak egy picike strand van, meg szűk utcák… És tényleg nagyon alacsonyan köröztek, látszott, hogy leszállóhelyet keresnek. A teraszon ebédeltünk, és annyira hangos volt a gép, hogy nem lehetett nem észrevenni. Amikor felettünk repült, jeleztünk nekik, integettünk egymásnak a pilótákkal, hogy ide leszállhatnak, és már ültünk is be a kocsikba, hogy helyet csináljunk a kertben. Szerintem mindenki ezt tette volna a helyünkben.

– Mennyi ideig voltak önöknél a mentősök?
– Körülbelül húsz percig tartott a beteg ellátása. Azt nem is tudom, hogy a beteg hogyan került ide. Mint kiderült, a szabadstrandon voltak, és a sörével együtt egy méhet vagy darazsat is megivott. Mivel pár évvel ezelőtt volt ennek az idős úrnak hiperreakciója volt egy csípéstől, most azonnal hívták a mentőket. Majd amikor látták a köröző mentőhelikoptert, kocsiba ültek, és idejöttek ők is. Most szerencsére nem történt semmi komoly reakció, nem dagadt be a férfi torka, de a mentősök nagyon jól kezelték a helyzetet.

– Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a helikopter “vendégség” egy életre szóló élmény.
– Az biztos, még most is remeg a hangom. Nagyon a hatása alatt vagyunk mindannyian. A három kisgyerek pedig teljesen ámulatba esett. A szomszédok először azt hitték, hogy nálunk történt baj, aztán kerestek az ismerősök is, hogy hallották, mi történt. Biztosan sokáig lesz beszédtéma a családban ez a nap. De jó érzés jónak lenni.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva